Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Κασέμ Σουλεϊμανί: Ποιος ήταν ο πανίσχυρος Ιρανός στρατηγός

Κασέμ Σουλεϊμανί: Ποιος ήταν ο πανίσχυρος Ιρανός στρατηγός

Το προφίλ του 62χρονου επικεφαλής της επίλεκτης Δύναμης Κουντς. Η ταπεινή καταγωγή και η εμπλοκή του στον πόλεμο με το Ιράκ. Πως αναρριχήθηκε στην ιεραρχία. Ποιο ήταν το δυνατό του σημείο ως στρατιωτικού. Η ευχή για «μαρτυρικό θάνατο».

Γιατί δεν πρέπει να ξεγράψετε τον Τραμπ

Γιατί δεν πρέπει να ξεγράψετε τον Τραμπ

Ο Τραμπ διαθέτει σημαντικά προτερήματα έναντι των Δημοκρατικών αντιπάλων του στην προεκλογική κούρσα. Ο παράγοντας της πολιτικής πόλωσης, το επικοινωνιακό ταλέντο και η οικονομία. Ποιο είναι το κρυφό ατού.

Κινούνται οι τεκτονικές πλάκες της ευρωζώνης

Κινούνται οι τεκτονικές πλάκες της ευρωζώνης

Η χρονιά που μας πέρασε ήταν πολύ ελπιδοφόρα όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στην ευρωζώνη. Ποια σημαντική κληρονομιά μάς άφησε η κρίση χρέους.

Οι προβλέψεις των Financial Times για τη νέα χρονιά

Οι προβλέψεις των Financial Times για τη νέα χρονιά

Οι εκτιμήσεις για τα ομόλογα και την τιμή του πετρελαίου. Ποιες θα είναι οι πολιτικές εξελίξεις σε Γερμανία και Ιταλία και που θα οδηγήσουν οι αμερικανικές εκλογές. Η πιθανότητα σύρραξης ΗΠΑ-Ιράν και οι διαδηλώσεις στη Λατινική Αμερική. Το 5G και το streming.

To τέλος της αμερικανικής κυριαρχίας στη Μέση Ανατολή

To τέλος της αμερικανικής κυριαρχίας στη Μέση Ανατολή

H απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συρία έχει ενισχύσει τον ρόλο της Ρωσίας και του Ιράν στην περιοχή. Κερδισμένη και η Τουρκία. Σε ρόλο παρατηρητή η Ευρώπη. Ποια είναι τα διδάγματα από τον προηγούμενο αιώνα.

Γιατί η γρίπη των χοίρων απειλεί την οικονομία

Μεγάλες ανατιμήσεις και αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες προκαλεί η επιδημία που έχει χτυπήσει ιδιαίτερα σκληρά, κυρίως στην Ασία. Τα νέα δεδομένα στην παγκόσμια αγορά και οι ανησυχίες για τις συνέπειες.

Η λιτότητα κατέστρεψε το πολιτικό κέντρο στην ΕΕ

Ο ευρωπαϊκός φιλελευθερισμός και η μακρά ιστορία αυτοκαταστροφής. Τα μεγάλα λάθη που δημιούργησαν τον ζωτικό χώρο για την επέλαση των λαϊκιστών και οι χώρες που… ξέφυγαν. Η ασυνήθιστη δεκαετία και ο φόβος για το μέλλον.

Πέντε στοιχεία που θα κρίνουν την πορεία του πετρελαίου

Μετά από μια χρονιά χωρίς μεγάλες αναταράξεις αυτή που ξεκινά φέρνει τα δικά της διλλήματα. Τα ερωτήματα για την παραγωγή αμερικανικού σχιστολιθικού και η στρατηγική του ΟΠΕΚ+. Το «άγνωστος x» των εκλογών στις ΗΠΑ και η κλιματική αλλαγή.

TAGS ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Το «φθηνό χρήμα» και οι πονοκέφαλοι των επενδυτών

Η νομισματική χαλάρωση με διαδικασίες εξπρές και πώς τόνωσε μετοχές και ομόλογα. Τα ερωτήματα για την οικονομία και τα εταιρικά κέρδη, ο οικονομικός κύκλος και η συνταγή που έδωσε σίγουρα κέρδη το 2019. Ποια είναι η… μόνιμη επωδός για το 2020.

Ξεκινά η εποχή της τραπεζικής απορρύθμισης

Οσα έγιναν και δημιούργησαν πολύ ασφαλέστερες τράπεζες μετά την κρίση τίθενται πλέον εν αμφιβόλω, λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Τα πρώτα σημάδια και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στον ορίζοντα.

Πώς θα μεταρρυθμιστεί ο «στημένος» καπιταλισμός

Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στην ναυτιλία

Μητσοτάκης στους FT: Να αρχίσουν διαπραγματεύσεις ΕΕ με Β. Μακεδονία-Αλβανία

Εφτασε η ώρα της αλλαγής για τη Γερμανία

Ο εφησυχασμός παραμένει απειλή για την ευρωζώνη

Γιατί δεν θα ψηφίσω τους Εργατικούς του Κόρμπιν

Επτά μαθήματα για την πολιτική της Ε.Ε. έναντι της Κίνας

Νέα δεδομένα στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας λόγω Χονγκ Κονγκ

Δύσκολη χρονιά για μετοχές-ομόλογα ΗΠΑ βλέπει ο Μπ. Γκρος

Γιατί ο χρυσός γίνεται όλο και πιο ελκυστικός

v