Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Remdesivir: Πόσο αποτελεσματικό είναι το φάρμακο κατά της Covid-19 που τρέλανε τις αγορές

Remdesivir: Πόσο αποτελεσματικό είναι το φάρμακο κατά της Covid-19 που τρέλανε τις αγορές

Πώς λειτουργεί το σκεύασμα που αναπτύχθηκε για την αντιμετώπιση του Εμπολα και γιατί δεν έχει αδειοδοτηθεί πουθενά. Ποια είναι τα δεδομένα από την έρευνα του Σικάγο και ποια τα ανοικτά ερωτήματα. Ποια άλλα σκευάσματα δοκιμάζει η επιστήμη.

Βούλιαξε η αγορά εταιρικών ομολόγων με βροχή υποβαθμίσεων

Βούλιαξε η αγορά εταιρικών ομολόγων με βροχή υποβαθμίσεων

Ο ρυθμός-ρεκόρ με τον οποίο οι οίκοι αξιολόγησης προβαίνουν σε υποβαθμίσεις λόγω της κρίσης του κορωνοϊού προκαλεί αναταράξεις στην αγορά εταιρικών ομολόγων. Οι περιπτώσεις των Ford και Kraft Heinz και οι «έκπτωτοι άγγελοι».

Πώς θα έρθει η νέα κρίση του ευρώ

Πώς θα έρθει η νέα κρίση του ευρώ

Γιατί πάσχει η συμφωνία του Eurogroup για τη στήριξη της οικονομίας και πώς οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα καταλήξουν να κρύψουν τα προβλήματα «κάτω από το χαλί». Τα υπεραισιόδοξα σενάρια για ανάκαμψη «τύπου V», η βόμβα χρέους της Ιταλίας και η σπίθα που μπορεί να φέρει την έκρηξη.

Η εκτόξευση του αμερικανικού χρέους και τα «πολεμικά ομόλογα»

Η εκτόξευση του αμερικανικού χρέους και τα «πολεμικά ομόλογα»

Με εντυπωσιακή ταχύτητα επιβάλλεται περισσότερη κρατική παρέμβαση και ανατροπή δεδομένων του καπιταλισμού και της ελεύθερης αγοράς. Οι κινήσεις της κυβέρνησης, ο ρόλος της Fed και το σενάριο επιστροφής ενός εργαλείου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Μπιλ Γκέιτς: Ετσι θα αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό

Μπιλ Γκέιτς: Ετσι θα αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό

Η στοχευμένη διενέργεια τεστ και η κοινωνική απομόνωση είναι τα κύρια εργαλεία στη μάχη κατά της πανδημίας, τονίζει ο Μπιλ Γκέιτς. Μόνο με το εμβόλιο θα υπάρξει τελική λύση. Μεγαλύτερη η πρόκληση για τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Η πανδημία ανατρέπει την κατανομή του πλούτου

Οι ρωγμές στην παλιά παγκοσμιοποιημένη τάξη και πώς επισπεύδονται οι τάσεις. Η σύγκριση με τους Παγκόσμιους Πολέμους και η πίεση θα υψηλότερους κατώτατους μισθούς και μικρότερες αποδόσεις του πλούτου.

Η ώρα της αλήθειας είναι τώρα

Μπροστά στη μεγαλύτερη κατάρρευση της παραγωγής στη σύγχρονη ιστορία, το Eurogroup πρέπει να βρει λύση, τονίζει το Editorial των FT. Τα λάθη Ολλανδίας και Ιταλίας και το πολιτικό λάθος της εξάρτησης από την ΕΚΤ.

Τo lockdown, τα ταμπού και η απειλή για τη δημοκρατία

Τα lockdown είναι απαραίτητα για να μπορέσουμε να θέσουμε υπό έλεγχο τον κορωνοϊό, όμως πρέπει να είναι σύντομης διάρκειας. Η διαχείριση της καταστροφικής οικονομικής επίπτωσης και οι κίνδυνοι για τη δημοκρατία.

Η Ευρώπη ετοιμάζεται να βγει από τη μαζική καραντίνα

Η δύσκολη εξίσωση της άρσης περιοριστικών μέτρων και της αποφυγής ενός δεύτερου κύματος κρουσμάτων. Ποιες είναι οι κινήσεις που εξετάζονται και ποια τα ρίσκα που θα πρέπει να αναλάβουν οι κυβερνήσεις. Κρίσιμη η διενέργεια τεστ.

Η τραγωδία της αποτυχίας των δύο υπερδυνάμεων

Για να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις, ΗΠΑ και Κίνα πρέπει να μάθουν όχι μόνο να λειτουργούν, αλλά να λειτουργούν μαζί. Η καταστροφική πολιτική Τραμπ και τα σοβαρά λάθη του Πεκίνου.

Η πανδημία ανατρέπει τις σχέσεις κράτους, οικονομίας και κοινωνίας

Είναι καταδικασμένοι οι αναλυτές μετοχών;

Οι οίκοι αξιολόγησης υποβαθμίζουν... εκ των υστέρων

Μόνο τα μαζικά τεστ θα βάλουν τέλος στην καραντίνα

Η πανδημία σκίζει τα εγχειρίδια των επενδυτών

Ερχεται ιστορικών διαστάσεων διακοπή παραγωγής πετρελαίου

Πρόταση για Coronabonds χωρίς τις ευλογίες του Βερολίνου

Το βάρος του ιού της ύφεσης πέφτει στις κυβερνήσεις

Το ριψοκίνδυνο σουηδικό μοντέλο κόντρα στον κορωνοϊό

Σε... εικονική πραγματικότητα οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

v