Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Η ελληνική συμφωνία και τα... deja vu στη λίστα Βαρουφάκη

Η ελληνική συμφωνία και τα... deja vu στη λίστα Βαρουφάκη

Η λίστα των μεταρρυθμίσεων μοιάζει σε πολλά σημεία με όσα δεσμεύθηκαν αλλά ποτέ δεν υλοποίησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Οι νίκες και οι ήττες του ΣΥΡΙΖΑ και η αντιπαράθεση που τώρα ξεκινά με την Αριστερή Πλατφόρμα.

Τρισέ: Αργμαγεδδών ένα Grexit για την ευρωζώνη

Τρισέ: Αργμαγεδδών ένα Grexit για την ευρωζώνη

H έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ σήμερα θα ήταν το ίδιο δραματική όσο και στο απόγειο της κρίσης χρέους, υποστηρίζει ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ. Η ευρωζώνη επιδεικνύει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα, τονίζει.

To ντιλ της Ελλάδας δεν θα σώσει το «ελαττωματικό» ευρώ

To ντιλ της Ελλάδας δεν θα σώσει το «ελαττωματικό» ευρώ

Τα θεμελιώδη προβλήματα της ευρωζώνης είναι τόσο βαθιά που δεν μπορούν να λυθούν με ένα έγγραφο, όσο έξυπνη κι αν είναι η διατύπωσή του. Τώρα όμως είναι πιο επείγον από ποτέ για τους Ευρωπαίους να ενωθούν.

Αυξάνονται οι ελπίδες για συμφωνία

Αυξάνονται οι ελπίδες για συμφωνία

Πιο εποικοδομητικές οι διαπραγματεύσεις της Δευτέρας, εξ ου και η απόφαση για τηλεδιάσκεψη την Τρίτη, αναφέρουν πηγές των Financial Times. «Θα πόνταρα τα λεφτά μου σε συμφωνία αύριο», δηλώνει αξιωματούχος που συμμετέχει στις συνομιλίες.

Η λίστα Βαρουφάκη φέρνει γκρίνιες στις Βρυξέλλες

Η λίστα Βαρουφάκη φέρνει γκρίνιες στις Βρυξέλλες

Παράπονα των δανειστών ότι τα μέτρα που ετοιμάζεται να εισηγηθεί η Αθήνα είναι ασαφή και δεν περιλαμβάνουν εκτιμήσεις για έσοδα-δαπάνες. Αγώνας δρόμου πριν από την κρίσιμη απόφαση της Δευτέρας και ρωγμές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η «παρέα της Αίγινας» κρατάει τα κλειδιά της ευρωκρίσης

Οι λεπτές ισορροπίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και ο ρόλος... Μαραντόνα του Τσίπρα. Ποια είναι η «παρέα» που καθορίζει τις εξελίξεις. Η κριτική για την διαπραγματευτική τακτική, οι «σκληροπυρηνικοί» και τα σενάρια για δημοψήφισμα.

Εάν ο Σόιμπλε μπλοφάρει, κάνει εξαιρετική δουλειά!

Είναι έτοιμο το Βερολίνο να αφήσει την Ελλάδα να φύγει; Η θεωρία του «ακρωτηριασμένου ποδιού» σε αντίθεση με τη θεωρία του «ντόμινο». Η διάσταση απόψεων στη Γερμανία και η διαλλακτική γραμμή της Μέρκελ.

Παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ: Αξία... ανεκτίμητη!

Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί εμμένουν στενόμυαλα στην οικονομική θέση της Ελλάδας, αψηφώντας την τεράστια γεωπολιτική της σημασία. Το τίμημα διατήρησης των Αθηνών εντός της ευρωπαϊκής πολιτικής τάξης και ασφάλειας αξίζει να πληρωθεί.

Gazprom: Στρατηγικός «ρεαλισμός» για τον τουρκικό αγωγό

Η νέα στρατηγική που υιοθετεί η Gazprom. Γιατί εγκαταλείπει την προσπάθεια να αποκτήσει την κατοχή όλης της αλυσίδας από το... πηγάδι μέχρι τον καταναλωτή. Οι αλλαγές στην τακτική των εξαγωγών.

Συμφωνία με την Αθήνα ζητούν 18 οικονομολόγοι

Τζ. Στίγκλιτζ, Χρ. Πισσαρίδης και άλλοι ζητούν πραγματισμό στις διαπραγματεύσεις και επίτευξη συμφωνίας με Ελλάδα. Προειδοποιούν για διάσπαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τονίζουν πως ανάπτυξη στην Ελλάδα σημαίνει ανάπτυξη και στην ευρωζώνη.

Lex: Η HSBC, το σκάνδαλο και η μετοχή

Ελλάδα και ευρωζώνη μπορούν να πετύχουν συμφωνία

Πού στηρίζεται το ράλι των ευρωαγορών

Dixon εναντίον Munchau για Ελλάδα και... παράλληλο νόμισμα

Sinn: Να μην επαναληφθεί το λάθος της Κύπρου

Η ελληνική κρίση ανοίγει ρήγμα... στην Πορτογαλία

Μεγαλώνει η απόσταση μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου

Münchau: Χειρότερη επιλογή για την Αθήνα είναι να κάνει πίσω!

Πόσο αντέχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις τον... Αρμαγεδώνα

Tα τρία σενάρια για Ελλάδα και οι πιθανότητες

v