Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Τα...παραπατήματα που μπορεί να φέρουν την Ελλάδα εκτός ευρώ

Τα...παραπατήματα που μπορεί να φέρουν την Ελλάδα εκτός ευρώ

Η ελληνική πλευρά διακινδυνεύει διαρκώς την αξιοπιστία της, γράφει ο Mohamed El-Erian. Τα πέντε λάθη της Αθήνας που αν δεν διορθωθούν μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και κατά λάθος(!) εκτός Ευρωζώνης. Πώς μπλέχτηκε η πολιτική με τους τεχνοκράτες.

Ερχεται ο θάνατος της... γραμματέως

Ερχεται ο θάνατος της... γραμματέως

Μπορεί το επάγγελμα να έχει αναβαθμιστεί, η γραμματέας να γίνεται personal ή executive assistant, αλλά η απειλή από την τεχνολογία υπάρχει. Οι εφαρμογές στα smartphones, οι εικονικοί βοηθοί από τη Βομβάη που πληρώνονται με την ώρα και οι περικοπές θέσεων εργασίας.

Η κόντρα Ριάντ-Τεχεράνης βυθίζει στο χάος την Μέση Ανατολή

Η κόντρα Ριάντ-Τεχεράνης βυθίζει στο χάος την Μέση Ανατολή

Η Υεμένη είναι το τελευταίο επεισόδιο του πολέμου δι' αντιπροσώπων ανάμεσα στην Σαουδική Αραβία και το Ιράν. Η αντιφατική στάση των ΗΠΑ και ο θρησκευτικός χαρακτήρας της σύγκρουσης. Τα μέτωπα σε Ιράκ, Συρία, Μπαχρέιν και Λίβανο.

Ενα λεπτό από τα... μεσάνυχτα η Ελλάδα

Ενα λεπτό από τα... μεσάνυχτα η Ελλάδα

Ταμειακά διαθέσιμα από κρατικές επιχειρήσεις χρησιμοποιεί η Αθήνα για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της. Ποιες εταιρίες έχουν υποστεί την «αφαίμαξη». Γιατί μια αποτυχία πληρωμής του ΔΝΤ τον Απρίλιο δεν θα σημαίνει άμεσα χρεοκοπία. Ο ρόλος της ΕΚΤ.

Σφίγγει τα λουριά για τα έντοκα η ΕΚΤ

Σφίγγει τα λουριά για τα έντοκα η ΕΚΤ

«Νομικά δεσμευτική» καθιστά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την απαγόρευση να αυξήσουν οι ελληνικές τράπεζες την έκθεσή τους σε ελληνικά έντοκα. Η κίνηση αυξάνει την πίεση για την Αθήνα ενόψει της επόμενης έκδοσης τίτλων στα μέσα Απριλίου.

Τα λόμπι καθορίζουν το παιχνίδι στις Βρυξέλλες

Οι Financial Times περιγράφουν πραγματικά παραδείγματα από ενέργειες lobbying που επηρέασαν πολιτικές και κυβερνητικές αποφάσεις στην Ευρώπη. Το lobbying είναι διάχυτο σε ΕΕ, ΗΠΑ και Βρετανία. Οι ομάδες συμφερόντων, η απαξίωση της πολιτικής και οι προτεινόμενες λύσεις.

Rachman: Η οργή στην ΕΕ προσπερνά την ανάκαμψη

Η οργή για τις διεφθαρμένες ελίτ και τις πολιτικές λιτότητας ενισχύει τα ακραία πολιτικά κόμματα στην Ευρώπη. Γιατί η επιστροφή στην ανάπτυξη δεν θα προσφέρει αυτόματα στήριξη στο «κέντρο». Το παράδειγμα της Γερμανίας το 1933.

Πιέσεις στη Μέρκελ να κρατήσει «σκληρή γραμμή»

Ανώτατα στελέχη των κομμάτων που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό ζητούν από την καγκελάριο να μην υπαναχωρήσει. Εντείνονται οι πιέσεις λίγες ώρες πριν από την επίσκεψη Τσίπρα. «Παράθυρο» για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Η δραματική επιστολή Τσίπρα στη Μέρκελ

Στη σκιά του σημερινού ραντεβού στο Βερολίνο, οι FT αποκαλύπτουν επιστολή που έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός στην καγκελάριο. Παραδέχεται ότι είναι «αδύνατον» για την Αθήνα να εξυπηρετήσει τα χρέη και θέτει το δίλημμα. Εξαπολύει πυρά κατά της ΕΚΤ.

Ντε Γκίντος: Εκταμιεύσεις με υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων

Οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να δοκιμαστούν στην πράξη για να υπάρξουν εκταμιεύσεις προς την Αθήνα, τονίζει ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών. Κόκκινη γραμμή το Grexit αλλά και η τήρηση των κανόνων. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να επιταχύνει και να εφαρμόσει πολιτικές... Ν.Δ.!

To υπερηχητικό όχημα που θα γράψει... ιστορία

Αν δεν αλλάξει στάση ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα εκτός ευρώ

Η κόντρα Τσίπρα-Ντράγκι για την ελληνική αξιολόγηση

Τα μνημόνια μας έκοψαν... το κρέας

Η Ουάσιγκτον χάνει τη μάχη εξουσίας στην Ασία

«Προληπτικό χτύπημα» στα έντοκα ετοιμάζει η ΕΚΤ

Καταρρέει το δικομματικό σύστημα στην Ισπανία

Το μπρα ντε φερ Αθήνας-δανειστών στη Σύνοδο Κορυφής

Το τίμημα της νίκης του Νετανιάχου

ΔΝΤ και... hedge funds στέλνουν σήμα κινδύνου στη Fed

v