Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Ελπίδες ότι ο Τσίπρας... το παίρνει πάνω του

Ελπίδες ότι ο Τσίπρας... το παίρνει πάνω του

Η συμφωνία μπορεί ακόμη να καθυστερήσει, αν και είναι θετικό ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει αναλάβει προσωπικά την υπόθεση. Πώς θα καλυφθούν οι δόσεις του Ιουνίου στο ΔΝΤ, ακόμα και χωρίς συμφωνία, αποκαλύπτουν οι Financial Times.

Εφικτή η συμφωνία Ελλάδας-δανειστών ως τις 11 Ιουνίου

Εφικτή η συμφωνία Ελλάδας-δανειστών ως τις 11 Ιουνίου

Αξιωματούχοι με γνώση των χθεσινών συζητήσεων στις Βρυξέλλες εκτιμούν ότι μπορεί να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση ως την επόμενη συνεδρίαση του EWG. Οι θέσεις της Αθήνας, οι πιέσεις των εταίρων και το κλειδί της ΕΚΤ.

Μεγάλη φυγή των επενδυτών από τα ευρωομόλογα

Μεγάλη φυγή των επενδυτών από τα ευρωομόλογα

Η δήλωση του Μάριο Ντράγκι ότι οι αγορές χρέους πρέπει να συνηθίσουν στη μεγάλη μεταβλητότητα πυροδότησε ένα μαζικό «sell off» στα κρατικά ομόλογα της ευρωζώνης. Σε υψηλό έτους η απόδοση του bund. Η αντίδραση των μετοχών.

Γιατί η Ελλάδα μπορεί να επιλέξει να φύγει από το ευρώ

Γιατί η Ελλάδα μπορεί να επιλέξει να φύγει από το ευρώ

Η εθελοντική εγκατάλειψη της ζώνης του κοινού νομίσματος δεν πρέπει να αποκλειστεί, γράφει σε έρευνά του το Oxford Economics. Πολλοί παράγοντες ευνοούν αυτήν την επιλογή, μεταξύ των οποίων, η φυγή των κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες!

Η πρόταση των δανειστών για την Ελλάδα

Η πρόταση των δανειστών για την Ελλάδα

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο των δανειστών για τον ελληνικό προϋπολογισμό. Πώς κλιμακώνονται τα πρωτογενή πλεονάσματα έως και το 2018. Το αίτημα του ΔΝΤ για το χρέος και πώς απαντούν οι ευρωπαϊοι εταίροι. Κρίσιμη η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Wolf: Μοιραίο λάθος η αποτυχία στη διαπραγμάτευση

Μια συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές είναι επί της αρχής δυνατή. Η ανάγκη για αμοιβαίες υποχωρήσεις και οι μεγάλες επιπτώσεις ενδεχόμενης εξόδου. Πώς μπορεί να αντέξει η ελληνική οικονομία με «κλειστές» τις τράπεζες.

Σε γραμμή ΔΝΤ η πρόταση των εταίρων

Οι θέσεις του Ταμείου επικράτησαν στη «διαμάχη». Ζητούν πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα και δέσμευση ότι δεν θα προκύψουν ελλείμματα στο ασφαλιστικό. Παραμένουν οι εντάσεις ΕΕ-ΔΝΤ. Σενάριο πληρωμής των ομολόγων της ΕΚΤ με τα 10,9 δισ. του ΤΧΣ.

Πολιτική συμφωνία εντός εβδομάδας θέλουν οι εταίροι

Ετοιμη η (επώδυνη) πρόταση των εταίρων θα τεθεί υπόψη του Αλ. Τσίπρα. Στόχος άμεσα πολιτική συμφωνία και staff level agreement σε δύο εβδομάδες. Στο τραπέζι πληρωμή της ΕΚΤ με τα 10,9 δισ. του ΤΧΣ. Χρέος και πλεονάσματα παραμένουν αγκάθια για ΔΝΤ – ΕΕ.

Οι θέσεις των δανειστών στη συνάντηση του Βερολίνου

Οι θέσεις των δανειστών για πλεονάσματα, ασφαλιστικό και εργασιακά. Ποιοι κρατούν σκληρή γραμμή και ποιοι εμφανίζονται συμβιβαστικοί. Οι διαφορετικές προτεραιότητες Μέρκελ-Σόιμπλε και η αναζήτηση λύσης για τη χρηματοδότηση το καλοκαίρι.

Το τέλος του παιχνιδιού πλησιάζει για την Ελλάδα

Αν και έχουν προειδοποιήσει πολλές φορές ότι έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν, οι αναλυτές πιστεύουν ότι αυτήν την φορά η Ελλάδα δεν έχει άλλο χρόνο. Τα «σενάρια» για Grexit, ανασχηματισμό αλλά και κεφαλαιακούς ελέγχους.

Στον Τσίπρα στηρίζονται οι πιστωτές για να βρεθεί λύση

Η επικίνδυνη ζωή των καλλιεργητών oπίου

Κατηγορώ ΔΝΤ προς ΕΕ στους κανόνες για έλλειμμα-χρέος

Google και GoPro εφορμούν στο virtual reality!

Σε νευρική κρίση ο Ντράγκι για τις μεταρρυθμίσεις

Ελληνική συμφωνία; Μην περιμένετε με κομμένη την ανάσα

Oι σπόνσορες στρέφονται κατά της FIFA

Κομισιόν: Βάζει στο στόχαστρο τη φοροαποφυγή πολυεθνικών

Rachman: H ημέρα της κρίσης για την FIFA

Κρίσιμο τεστ για Ερντογάν οι τουρκικές εκλογές

v