Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Ποιοι θα πληρώσουν την αύξηση επιτοκίων από τη Fed

Ποιοι θα πληρώσουν την αύξηση επιτοκίων από τη Fed

Η σημασία της κίνησης της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας για τους αμερικανούς καταναλωτές αλλά και για τις επιχειρήσεις παγκοσμίως. Γιατί δεν τελειώνει ακόμη η εποχή του φθηνού χρήματος. Πώς θα κινηθεί το δολάριο.

Βρετανία: Στροφή στα αριστερά για τους Εργατικούς με εκλογή Corbyn

Βρετανία: Στροφή στα αριστερά για τους Εργατικούς με εκλογή Corbyn

Πώς ο Τζέρεμι Κόρμπιν, που τον Ιούνιο οι bookmakers τον έχριζαν ως το μεγάλο αουτσάιντερ, κατάφερε να αναλάβει τα ηνία του κόμματος. Ο κίνδυνος διάσπασης και οι μεγάλες προκλήσεις για τον Κόρμπιν. Η άνοδος των αντισυμβατικών πολιτικών ανά τον κόσμο.

Προειδοποιήσεις Ρωσίας σε ΗΠΑ για «ατυχήματα» στη Συρία

Προειδοποιήσεις Ρωσίας σε ΗΠΑ για «ατυχήματα» στη Συρία

Η ενισχυμένη παρουσία της Ρωσίας στη Συρία και οι επιδιώξεις του Κρεμλίνου. Η πιθανότητα ανοικτής εμπλοκής των Ρώσων στις μάχες και η διχοτόμηση της χώρας. Τι δηλώνουν διοικητές της Χεζμπολά. Ο ρόλος και οι κινήσεις της Ουάσινγκτον.

Σε ελεύθερη πτώση η παραγωγή πετρελαίου εκτός ΟΠΕΚ

Σε ελεύθερη πτώση η παραγωγή πετρελαίου εκτός ΟΠΕΚ

Σταματούν την παραγωγή χώρες υψηλού κόστους, ενώ ο ΟΠΕΚ συνεχίζει στη «σκληρή γραμμή» για να διατηρήσει και να αυξήσει τα μερίδια αγοράς του. Ποιες είναι οι προβλέψεις της ΙΕΑ για την παραγωγή και τη ζήτηση πετρελαίου το 2016.

TAGS ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Μπλόκο Βερολίνου στην πανευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων

Μπλόκο Βερολίνου στην πανευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων

Καυτό γερμανικό έγγραφο αποκαλύπτει την κάθετη άρνηση της Γερμανίας να αποδεχτεί κοινό σύστημα για την προστασία των καταθετών που προωθεί ο Γιούνκερ. Ζητά αυτόματη διαδικασία αναδιάρθρωσης κρατικού χρέους και επιβολή μεγαλύτερων ζημιών στους επενδυτές τραπεζών.

Φόβοι capital controls πάνω από τις αναδυόμενες

Η βουτιά στις αναδυόμενες αγορές επαναφέρει ανησυχίες για την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων. Μαλαισία και Τουρκία, οι αδύναμοι κρίκοι. Τι δείχνει η εμπειρία από την ασιατικη κρίση του 1997. Ο ρόλος των ξένων επενδυτικών ταμείων.

Το επικίνδυνο όνειρο του Δελχί να ξεπεράσει την Κίνα

Παρά τις άστοχες κινήσεις της κινεζικής κυβέρνησης στο χρηματιστήριο και τη διαδικασία μετάλλαξης της οικονομίας της χώρας, είναι δύσκολο για την Ινδία να γίνει το βιομηχανικό κέντρο που θα αντικαταστήσει την ασιατική υπερδύναμη.

Eυκαιρία για την Ε.Ε. το σχέδιο Γιούνκερ στο μεταναστευτικό

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί πρέπει να αποδεχτούν τη Δευτέρα την πρόταση Γιούνκερ για υποδοχή 160.000 προσφύγων. Σημαντική η ανακούφιση για Ελλάδα, Ιταλία και Ουγγαρία. Σωστή η πρόβλεψη για επαναπατρισμό των οικονομικών μεταναστών και ενίσχυση των συνόρων.

«SOS» Παγκόσμιας Τράπεζας σε Fed για τα επιτόκια

Η αύξηση επιτοκίων από μόνη της δεν θα δημιουργήσει μεγάλη κρίση, υποστηρίζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας. Συνδυασμένη όμως με την ανησυχία για την Κίνα, θα προκαλέσει πανικό. Το ενισχυμένο δολάριο θα εμποδίσει την ανάπτυξη των ΗΠΑ, εκτιμά.

Wolf: Γιατί η Fed δεν πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια

Μετά από επτά χρόνια μηδενικών επιτοκίων, η Fed δεν έχει σοβαρό λόγο να κινηθεί τώρα. Πώς ο αόρατος πληθωρισμός διέψευσε τους επικριτές της κεντρικής τράπεζας. Μεγαλύτεροι οι κίνδυνοι από μια πρόωρη αύξηση. Τα νέα δεδομένα στην Κίνα και το ισχυρό δολάριο.

Μάχη σε όλα τα μέτωπα δίνει η Lufthansa

Η μεταναστευτική κρίση δοκιμάζει τις ευρωπαϊκές αξίες

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα απέναντι στον... άθλο του Ηρακλή

Θανάσιμος ο διχασμός των Ευρωπαίων στο προσφυγικό

Στο Παρίσι κρίνεται φέτος η… θερμοκρασία του πλανήτη

Η Fitch προειδοποιεί: Η Fed δεν θα κάνει πίσω στα επιτόκια

Στην Ελλάδα όλα αλλάζουν και όλα... μένουν ίδια

Ο Ομπάμα, το Ιράν και το ραντεβού με την ιστορία

Πρέσινγκ στον Ντράγκι για περισσότερη... χαλάρωση

Αντιμέτωπη με τρίτο κύμα αποπληθωρισμού η παγκόσμια οικονομία

v