Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Συνεχίζει να πουλά... φοροαποφυγή η Deutsche Bank

Συνεχίζει να πουλά... φοροαποφυγή η Deutsche Bank

Παρά τις προσπάθειες της G20 και του ΟΟΣΑ να απαγορεύσουν τις στρατηγικές φοροαποφυγής και να «κλείσουν τα παραθυράκια», η Deutsche Bank εξακολουθεί να σχεδιάζει τρόπους μεταφοράς χρημάτων σε δικαιοδοσίες, με ευνοϊκούς φορολογικούς κανόνες.

Τα λάθη που δεν πρέπει να κάνει η Δύση με τον Πούτιν

Τα λάθη που δεν πρέπει να κάνει η Δύση με τον Πούτιν

Πλήγμα για τον Ρώσο πρόεδρο η κατάρριψη του Su-24 και η βόμβα στο αεροσκάφος στην Αίγυπτο. Οι λεπτές ισορροπίες που διαμορφώνονται στις σχέσεις της Μόσχας με τη Δύση. Πώς θα πρέπει να χαράξουν τη στρατηγική τους οι ηγέτες της ΕΕ και οι ΗΠΑ.

Τα τέσσερα σενάρια για τη Σένγκεν και η Ελλάδα

Τα τέσσερα σενάρια για τη Σένγκεν και η Ελλάδα

Η αποπομπή της Ελλάδας είναι ένα από τα σενάρια, αν δεν στεφθούν από επιτυχία οι πρωτοβουλίες της Κομισιόν. Πώς μπορεί να επιστρέψουν αθόρυβα τα εθνικά σύνορα και ο κίνδυνος για ένα αρχιπέλαγος από κέντρα ασύλου. «Κλειδί» η στάση της Μέρκελ.

Editorial: Πικρές αλήθειες για τους τραπεζίτες και τα παχυλά μπόνους

Editorial: Πικρές αλήθειες για τους τραπεζίτες και τα παχυλά μπόνους

Ενα θέμα-ταμπού άνοιξε ο επικεφαλής της Deutsche Bank απραδεχόμενος ότι τα μπόνους δεν βελτιώνουν την απόδοσή του. Τα μαθήματα από την κρίση, η συσχέτιση αμοιβών-τζόγου και το μοντέλο που θα πρέπει να αλλάξει.

Aτυπο «εμπάργκο» της Μόσχας στην Τουρκία

Aτυπο «εμπάργκο» της Μόσχας στην Τουρκία

Μετά την κατάρριψη του μαχητικού τζετ από την Τουρκία η ρωσική κυβέρνηση στρέφεται σε ένα όπλο δοκιμασμένο στο χρόνο: Τις κυρώσεις που σχετίζονται με τρόφιμα και γεωργικά προϊόντα. Η χώρα κατηγορεί την Τουρκία για συνενοχή με τρομοκράτες.

Tα social media που λατρεύει το ISIS

Η δημοφιλής υπηρεσία Telegram είναι το αγαπημένο κοινωνικό δίκτυο των τζιχαντιστών. Τα εργαλεία κρυπτογράφησης και οι εγγυήσεις για ασφαλή επικοινωνία. Πώς χρησιμοποιήθηκε για προπαγάνδα. Τι λέει στους FT ο ιδρυτής της υπηρεσίας.

Τα μπόνους δεν κάνουν τους τραπεζίτες καλύτερους!

Ενώ η Deutsche Bank διανύει μια χρονιά που έχει σηματοδοτηθεί από πρόστιμα και ζημιές, τα σχόλια του CEO έχουν ιδιαίτερη απήχηση. Υποστηρίζει πως οι μεγαλύτεροι μισθοί δεν οδηγούν σε περισσότερη δουλειά. Αλλα στελέχη του κλάδου... διαφωνούν.

Μπρα ντε φερ Βρυξελλών-Βερολίνου για τις καταθέσεις

Το Βερολίνο αντιδρά στα σχέδια της Κομισιόν για κοινό ταμείο ασφάλισης των καταθέσεων. Τονίζει πως το σύστημα «αναδιανέμει» τον κίνδυνο αντί να τον μειώνει, ενώ εκθέτει τους Γερμανούς σε «αποτυχίες» τραπεζών άλλων χωρών.

Σπάει ρεκόρ το «σορτάρισμα» στο πετρέλαιο

Οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι ο ΟΠΕΚ δεν θα αλλάξει στρατηγική αναφορικά με την παραγωγή πετρελαίου και σπεύδουν να πάρουν θέσεις. Οι κινήσεις της Σαουδικής Αραβίας και το φόβος ενός βίαιου short squeeze.

Rachman: HΠΑ-Ρωσία πρέπει να συμμαχήσουν στην Συρία

Η απειλή του ISIS είναι αφορμή για μια επαναπροσέγγιση με την Ρωσία. Εφικτή η εύρεση μιας κοινής θέσης για τον ρόλο του Άσσαντ στη Συρία. Ορατή η αλλαγή στάσης από την Ουάσινγκτον.

Να σταματήσει η τρέλα μιας Ευρώπης χωρίς σύνορα

Τα νέα μηνύματα που στέλνουν οι αναδυόμενες αγορές

Η Blackberry χορεύει στο ρυθμό του Android

Τα QE βλάπτουν σοβαρά τους... συνταξιούχους

Η Ευρώπη πρέπει να ξυπνήσει από τον λήθαργο

Τα πετρέλαια του ISIS στοχεύουν τώρα οι βομβαρδισμοί

Οι πολίτες έχουν απαιτήσεις από το κράτος

Πόσο «ισλαμικό» είναι το κήρυγμα του ISIS;

Lex: Tα ντεσού του ντιλ μεταξύ Marriott και Starwood

Το ISIS έβαλε στο στόχαστρο την ευρωπαϊκή ενότητα

v