Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Kόντρα ΗΠΑ-Βρυξελλών για τις εμπορικές σχέσεις με Κίνα

Kόντρα ΗΠΑ-Βρυξελλών για τις εμπορικές σχέσεις με Κίνα

Πιέσεις στις Βρυξέλλες να μην αναγνωρίσουν την Κίνα ως «οικονομία της αγοράς» στον ΠΟΕ, ασκεί η Ουάσιγκτον. Κατηγορεί την Κομισιόν για επικίνδυνο «φλερτ» με το Πεκίνο. Διχασμένες εμφανίζονται οι κυβερνήσεις της Ε.Ε.

Οι Σαουδάραβες μπαίνουν στην εποχή της... λιτότητας!

Οι Σαουδάραβες μπαίνουν στην εποχή της... λιτότητας!

Ακριβότερα θα πληρώνουν τα καύσιμα οι κάτοικοι της χώρας. Σκληρό πακέτο υιοθέτησε η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τα τεράστια ελλείμματα που δημιούργησε η κάθετη πτώση της τιμής του μαύρου χρυσού.

Το 2015 αφήνει τον πλανήτη σε οριακό σημείο

Το 2015 αφήνει τον πλανήτη σε οριακό σημείο

Το διεθνές πολιτικό σύστημα μοιάζει σαν ασθενή ευάλωτο σε οποιοδήποτε αρνητικό σοκ. Πρωτοφανής η εξάπλωση της ανασφάλειας στις μεγάλες πρωτεύουσες. Οι πληγές της τρομοκρατίας, η στασιμότητα και η άνοδος του λαϊκισμού.

Γιατί το σχέδιο ειρήνευσης στη Συρία μοιάζει με... ελβετικό τυρί

Γιατί το σχέδιο ειρήνευσης στη Συρία μοιάζει με... ελβετικό τυρί

Τα αδύνατα σημεία της στρατηγικής Ομπάμα στη Συρία και πώς μεγιστοποιούνται από το κενό εξουσίας στις τάξεις των σουνιτών. Τι επιδιώκουν οι Ρώσοι και πώς κινούνται Τούρκοι και Σαουδάραβες. Ποια είναι η συνταγή για βιώσιμη λύση.

Ο Μάριο Ντράγκι δεν φέρνει «δώρα» στις αγορές

Ο Μάριο Ντράγκι δεν φέρνει «δώρα» στις αγορές

Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι η ΕΚΤ δεν θα προχωρήσει σε επιπλέον κινήσεις για την τόνωση της οικονομίας. Πού στηρίζουν τις απόψεις τους και γιατί φοβούνται ότι δεν αρκεί η Φρανκφούρτη για να έρθει ισχυρή ανάκαμψη.

«Χρονιά μηδέν» για τις επενδύσεις το 2015

Το 2015 θα μείνει στην επενδυτική ιστορία ως η «χρονιά μηδέν» υποστηρίζει ο John Authers των Financial Times. Πως κινήθηκαν οι αποδόσεις για ομόλογα, ρευστό και μετοχές στις ΗΠΑ. Ποια είναι η εικόνα για την επόμενη χρονιά.

Drones και ρομπότ απειλούν θέσεις εργασίας

Οι εργαζόμενοι στον τομέα των υπηρεσιών μπορεί να είναι το επόμενο θύμα από την εξέλιξη της αυτοματοποίησης και της ρομποτικής. Το παράδειγμα των drones και οι δυνατότητες χρήσης τους στις ταχυμεταφορές.

Το γράμμα του (ακτιβιστή επενδυτή) Σκρουτζ στον Άγιο Βασίλη

Ο Άγιος Βασίλης διαχειρίζεται την επιχείρησή του με οπισθοδρομικό τρόπο, κατασπαταλώντας κεφάλαια που θα μπορούσε να επιστρέψει στους επενδυτές, λέει ο Εμπενίζερ Σκρουτζ. Η παρέμβαση των αναλυτών και γιατί τελικά η "Επιχειρήσεις Άγ. Βασίλης" βρίσκονται έτη μπροστά από οποιαδήποτε Amazon, Walmart.

Deals - ρεκόρ το 2015 αλλά και φόβοι για το 2016

Η συνολική αξία των συναλλαγών που έχουν ανακοινωθεί έχει εκτοξευτεί στα 4,6 τρισ. δολάρια. Τα μεγαλύτερα deals της χρονιάς και οι αυξανόμενες ανησυχίες για τις συμφωνίες του επόμενου έτους.

Ολη η χρονιά σε μια λέξη: Oxi

To δημοψήφισμα ήταν η στιγμή της κάθαρσης στην τραγωδία της ελληνικής κρίσης. H «kolotoumba» του Αλέξη Τσίπρα και το κρίσιμο διήμερο που απέτρεψε το Grexit. Οι εκλογές του Σεπτεμβρίου και πώς το oxi μετατράπηκε σε nai.

Wolf: Ελπίδες και φόβοι για την ελληνική κρίση

Lex: Πόσο «ευκαιρία» είναι οι ελληνικές τράπεζες

Ρέντσι: Οι πολιτικοί της ΕΕ βγαίνουν στην... ανεργία λόγω λιτότητας

Ιστορικό πλήγμα στον ισπανικό δικομματισμό

Η Ευρώπη, ο κίνδυνος παρακμής και ο… Καβάφης

Τον Μάρτιο η επόμενη κίνηση της Fed

Το μπέρδεμα του Ραχόι και η «νίκη» των Podemos

«Εξωση» ΔΝΤ από το τρίτο πρόγραμμα ζητά ο Αλέξης Τσίπρας

Το μεγάλο μυστικό της επένδυσης στο κρασί

Πώς αλλάζουν το πολιτικό τοπίο οι εκλογές στην Ισπανία

v