Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

«Αποθήκη προσφύγων» ετοιμάζεται να κάνει η ΕΕ την Ελλάδα

«Αποθήκη προσφύγων» ετοιμάζεται να κάνει η ΕΕ την Ελλάδα

«Τοίχος» στα βόρεια σύνορα με την ΠΓΔΜ έχουν στα σκαριά οι ευρωπαίοι για να ανακόψουν τις ροές. Η επιστολή της Σλοβενίας και η διαφαινόμενη στήριξη από Κομισιόν και Γερμανία. Τα αποτυχημένα σχέδια και η de facto έξωση από την Σένγκεν.

Ο Moody's παρακολουθεί 175 ομίλους για πιθανή υποβάθμιση

Ο Moody's παρακολουθεί 175 ομίλους για πιθανή υποβάθμιση

Οι χαμηλές τιμές, οι αδύναμες ταμειακές ροές και η περιορισμένη πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές πλήττουν τις εταιρίες. Στο μεταλλευτικό τομέα ο οίκος ρίχνει άμεσα την ευθύνη στην κινεζική επιβράδυνση και την άνευ προηγουμένου πίεση που επιφέρει.

Γιατί απέτυχαν οι κεντρικοί τραπεζίτες

Γιατί απέτυχαν οι κεντρικοί τραπεζίτες

O πληθωρισμός και η ανάπτυξη παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα παρά τις νομισματικές πολιτικές. Πώς η ανατροπή των δεδομένων από τη Fed φέρνει στο φως τις αδυναμίες στις αναδυόμενες. Η πτώση του αργού και το μόνιμο πρόβλημα χρέους.

Η Λαγκάρντ κερδίζει στήριξη για δεύτερη θητεία στο ΔΝΤ

Η Λαγκάρντ κερδίζει στήριξη για δεύτερη θητεία στο ΔΝΤ

Η γηραιά ήπειρος κινήθηκε άμεσα προκειμένου να υποστηρίξει την παραμονή της στη θέση της γενικής διευθύντριας του Ταμείου. Ο πονοκέφαλος από τα ανοικτά μέτωπα με τη γαλλική δικαιοσύνη και τα θερμά λόγια του Τζ. Μπάιντεν.

Γιατί η Ευρώπη χάνει το τρένο της τεχνολογίας

Γιατί η Ευρώπη χάνει το τρένο της τεχνολογίας

Το προβάδισμα των ΗΠΑ στον τεχνολογικό τομέα δεν οφείλεται απλά στο ταλέντο. Τι πρέπει να κάνουν οι ευρωπαϊκές χώρες για να δημιουργήσουν εταιρείες όπως το Facebook και η Google. H έλλειψη κεφαλαίων και το παράδειγμα του City στο Λονδίνο.

Τι σημαίνουν οι αλλαγές στη Συνθήκη του Δουβλίνου

Ποιος είναι ο κανονισμός, πώς μπερδεύτηκε τόσο πολύ το σύστημα και πώς θα το διορθώσουν οι Βρυξέλλες. Οι συνέπειες για την Ελλάδα και τις βόρειες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τα τέσσερα καυτά θέματα στην ατζέντα του φετινού Νταβός

Η παγκόσμια ελίτ προσέρχεται στο Νταβός εν μέσω ενός sell-off στις μετοχές και ενώ η τιμή του αργού έχει κατρακυλήσει σε πολυετή χαμηλά. Ποιες είναι οι προβλέψεις για τις αναδυόμενες και την Κίνα. Οι προκλήσεις από τις ανατρεπτικές τεχνολογίες και το ρίσκο του Brexit.

Η ΕΕ «ξηλώνει» τη συνθήκη του Δουβλίνου

Τέλος στην υποχρέωση της πρώτης χώρας υποδοχής να αποδεχτεί την επιστροφή ενός πρόσφυγα από τις χώρες του Βορρά ετοιμάζεται να βάλει η Κομισιόν. Η de facto κατάλυση του θεσμού από τη Γερμανία και το όφελος για Ελλάδα-Ιταλία. Ποιοι είναι οι νέοι σχεδιασμοί.

Οι contrarian επενδυτές βλέπουν φως στο τούνελ

Το 2016 σημαδεύεται από αρνητικές οικονομικές αναταράξεις. Η τιμή του πετρελαίου τονώνει την κατανάλωση, αλλά δεν καθησυχάζει τις αγορές. Οι τελευταίες, όμως, δεν εξαρτώνται πια από τις κεντρικές τράπεζες και οι contrarians βλέπουν ευκαιρίες.

Τα μαθήματα του Μπάουι για τους πολιτικούς

Ο Μπάουι είχε πολύ καλύτερη αντίληψη για τις δυνάμεις που θα διαμορφώσουν τον κόσμο από τους Βρετανούς πολιτικούς. Το ανδρόγυνο λουκ, οι αναφορές στην τεχνολογία και η έκδοση τιτλοποιημένου ομολόγου. Πώς προέβλεψε την ανατρεπτική ισχύ του ίντερνετ.

Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το ΑΕΠ της Κίνας

Το Πεκίνο βάζει στο στόχαστρο το short selling στο γουάν

To Ιράν και οι ανατροπές στη βιομηχανία πετρελαίου

Τι κρύβεται στο μυαλό ενός... hacker

Η Πορτογαλία ανοίγει μέτωπο με ξένους επενδυτές

Η ναυτιλία και το σήμα κινδύνου για την παγκόσμια οικονομία

Οι εργοδότες αποκτούν πρόσβαση στα emails σας!

Το πραγματικό μήνυμα που στέλνουν οι αγορές

Γεωργιάδης: Η ενωμένη Κύπρος χρειάζεται δημοσιονομική πειθαρχία

Η Βραζιλία ακυρώνει εκδηλώσεις για το καρναβάλι

v