Discount 1-1,5% για τα ΣΜΕ υψηλής και μεσαίας

Με discount περίπου στο 1% διαπραγματεύτηκαν τα συμβόλαια του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ κατά 1,5% χαμηλότερα των θεωρητικών τους τιμών διαπραγματεύτηκαν αυτά του FT 40. Στα stock futures, το ενδιαφέρον συγκέντρωσε το συμβόλαιο του ΟΤΕ.

Το σχόλιο της Marfin Ελληνική ΑΧΕΠΕΥ

Το ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα στο εξωτερικό επηρέασε άμεσα και την Ελληνική αγορά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 1,48%, ενώ οι τιμές διαπραγμάτευσης των ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη άνοιξαν και πάλι το discount, που προσέγγισε το 1,0%.

Η συναλλακτική δραστηριότητα κινήθηκε σε ελαφρά υψηλότερα σε σχέση με χτες επίπεδα. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 6.974 συμβόλαια με το μεγαλύτερο ποσοστό του όγκου να συγκεντρώνεται στον πρώτο μήνα.

Σε ιδιαίτερα υποτονικά επίπεδα η συναλλακτική δραστηριότητα στα ΣΜΕ του FT-40 όπου πραγματοποιήθηκαν μόλις 528 συμβόλαια, ποσοστό 50% χαμηλότερο σε σχέση με χτες. Οι τιμές διαπραγμάτευσης διατήρησαν το discount των προηγουμένων ημερών (-1,50%), ενώ και εδώ το ΣΜΕ του Ιουλίου συγκέντρωσε το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Το ΣΜΕ του ΟΤΕ συγκέντρωσε την μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα στα stock futures όπου πραγματοποιήθηκαν 322 συμβόλαια. Η Ιntracom συνέχισε να διαπραγματεύεται σε discount ενώ στα υπόλοιπα ΣΜΕ επί μετοχών οι τιμές διαπραγμάτευσης κινήθηκαν κοντά στα θεωρητικά τους επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v