ΧΠΑ: Σε premium γύρισαν τα ΣΜΕ στο FT20

Σε επίπεδα ελαφρά ανώτερα των θεωρητικών τους έκλεισαν τα συμβόλαια του δείκτη FT20, ενώ διατηρήθηκε το discount στα ΣΜΕ του MID 40. Στα stock futures, σημαντική ήταν η συναλλακτική δραστηριότητα επί του συμβολαίου του ΟΤΕ, κάτι που αποδίδεται στη μετακύλιση.

Το σχόλιο της Marfin Ελληνική ΑΧΕΠΕΥ

Παρά το θετικό κλίμα στις Ευρωπαϊκές αγορές, με απώλειες της τάξεως του 0,22% έκλεισε ο γενικός δείκτης.

Η διαπραγμάτευση των ΣΜΕ του FT-20 έγινε σε τιμές που έκλεισαν το discount των προηγουμένων ημερών και γύρισαν σε επίπεδα ελαφρά υψηλότερα των θεωρητικών τους (συμπεριλαμβάνεται η μερισματική απόδοση του υποκείμενου δείκτη).

Το spread μεταξύ των δύο πρώτων μηνών κινήθηκε στους -1,25 πόντους, ενώ πραγματοποιήθηκαν συνολικά 5.307 συμβόλαια.

Στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης αντίστοιχα πραγματοποιήθηκαν 2.494 συμβόλαια σε τιμές που διατήρησαν το discount των προηγουμένων ημερών.

Το ΣΜΕ του Ιουνίου συγκέντρωσε το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ το spread μεταξύ των δύο πρώτων μηνών διατηρήθηκε στους 2 πόντους.

Το implied volatility για τα ΑΤΜ calls του Ιουνίου κινήθηκε στο 21%-23% ενώ πραγματοποιήθηκαν 2.429 calls και 2.075 puts.

Στα stock futures ο ΟΤΕ λόγω του roll over συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα. Ακολούθησαν η Intracom και η Alpha Βank, ενώ οι τιμές διαπραγμάτευσης όλων των ΣΜΕ με εξαίρεση την Intracom κινήθηκαν κοντά στα θεωρητικά τους επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v