Discount στα ΣΜΕ FT20 και MID40

Με discount διαπραγματεύτηκαν και την Παρασκευή τα συμβόλαια του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ σε χαμηλότερα επίπεδα των θεωρητικών τους διαπραγματεύτηκαν και αυτά της μεσαίας. Συνεχίστηκε η μετακύλιση συμβολαίων στον Ιούλιο, με spread που κινήθηκε στους –2 πόντους.

Το σχόλιο της Marfin Ελληνική ΑΧΕΠΕΥ

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης κατέγραψε εβδομαδιαίες απώλειες της τάξεως του 3,09% κλείνοντας την Παρασκευή στις 1.173,71 μονάδες. Η διαπραγμάτευση των ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη έγινε σε τιμές κατώτερες των θεωρητικών τους, ενώ η συναλλακτική δραστηριότητα παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα.

Το συμβόλαιο του Ιουνίου συγκέντρωσε το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ η μετακύλιση συμβολαίων στον επόμενο μήνα συνεχίστηκε σε spread που κινήθηκε στους -2 πόντους.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε την Παρασκευή στις 254,66 μονάδες, 1,92% χαμηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα. Οι πιέσεις στην μετοχή των Επιχειρήσεων Αττικής συνέβαλαν σε μεγαλύτερο ποσοστό σε αυτήν την πτώση, ενώ, στον αντίποδα, το αγοραστικό ενδιαφέρον στις μετοχές της Τράπεζας Αττικής και της ΕΛΒΑΛ συγκράτησαν τον MIDCAP 40 από περαιτέρω απώλειες.

Το discount στις τιμές διαπραγμάτευσης των ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη άνοιξε προς το τέλος της εβδομάδας και προσέγγισε το 1,0% στο ΣΜΕ του Ιουνίου, ενώ στον επόμενο μήνα προσέγγισε το 2,0% κυρίως λόγω έλλειψης ρευστότητας.

Η συναλλακτική δραστηριότητα στα options του FT-20 αυξήθηκε προς τον τέλος της εβδομάδας ενώ άνοιξε και το Bid-Offer spread του implied volatiliy που προσέγγισε το 20%-24%.

Στα stock futures η μετοχή το ΟΤΕ συγκέντρωσε όπως ήταν αναμενόμενο το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον. Ακολούθησαν η Intracom και η Panafon, ενώ στα υπόλοιπα ΣΜΕ επί μετοχών δεν υπήρξε καμία ουσιαστική διαφοροποίηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v