Ξανά με discount τα ΣΜΕ των FT20 και MID40

Με discount διαπραγματεύτηκαν τα ΣΜΕ στους δείκτες υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενώ συνεχίστηκε η μετακύλιση θέσεων στο συμβόλαιο Ιουλίου. Εξαίρεση στη χαμηλή δραστηριότητα των stock futures αποτέλεσε το συμβόλαιο του ΟΤΕ, λόγω της κίνησης που προκλήθηκε από την πώληση του 8% του δημοσίου.

Το σχόλιο της Marfin Ελληνική ΑΧΕΠΕΥ

Πτωτικά κινήθηκε η αγορά σήμερα καθώς η πίεση στη μετοχή του ΟΤΕ μετά την ανακοίνωση διάθεσης του 8% και τα δυσμενή μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ οδήγησαν την αγορά σε χαμηλότερα επίπεδα, κλείνοντας στο -0,62%, στις 2.277,55 μονάδες.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 1.202,56 μονάδες, 0,72% χαμηλότερα. Τα συμβόλαια διαπραγματεύονταν σε τιμές χαμηλότερες των θεωρητικών τους ανοίγοντας το discount προς το τέλος της συνεδρίασης. Πραγματοποιήθηκαν 5.191 συμβόλαια ενώ συνεχίστηκε το roll-over στο συμβόλαιο Ιουλίου.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 259,09 μονάδες, 0,38% χαμηλότερα. Τα συμβόλαια διαπραγματεύονταν σε discount, καθώς η προσφορά στα επίπεδα του 260 για το συμβόλαιο του Ιουνίου δημιούργησε περαιτέρω πιέσεις. Η συναλλακτική δραστηριότητα κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα καθώς πραγματοποιήθηκαν 1.698 συμβόλαια.

Χαμηλή ήταν η ρευστότητα και για τα συμβόλαια επί μετοχών με εξαίρεση το συμβόλαιο του ΟΤΕ εξαιτίας της κίνησης της υποκείμενης μετοχής. Εξαίρεση αποτέλεσε και η μετοχή της Ιντρακόμ εξαιτίας του roll-over. Αυξημένοι ήταν οι όγκοι για τα δικαιώματα προαίρεσης σε σχέση με την χθεσινή συνεδρίαση.

Το volatility κυμάνθηκε μεταξύ 20%-24%, ενώ πραγματοποιήθηκαν 1.365 calls και 1.413 puts.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v