Σε discount τα ΣΜΕ Ιουλίου σε FTSE 20, 40

Στο 1,5% - 1,8% κινήθηκε το discount στα ΣΜΕ Ιουλίου επί του FTSE 20, ενώ η μετακύλιση συμβολαίων στον Ιούλιο ξεκίνησε σε spread, κοντά στους -3 πόντους. Σε discount τα ΣΜΕ Ιουλίου του FTSE 40.

Σχόλιο από τη Marfin Ελληνική ΑΧΕΠΕΥ

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης κατέγραψε εβδομαδιαίες απώλειες της τάξεως του 0,58%, κλείνοντας την Παρασκευή στις 1.211,11 μονάδες. Η συναλλακτική δραστηριότητα στα ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη κινήθηκε σε ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα, ενώ οι τιμές διαπραγμάτευσης κινήθηκαν σε επίπεδα χαμηλότερα των θεωρητικών τους.

Συγκεκριμένα, το ΣΜΕ του Ιουνίου (συμπεριλαμβάνεται η μερισματική απόδοση του FT-20) άνοιξε προς το τέλος της εβδομάδας το discount προς το 1,00%, ενώ το αντίστοιχο discount του Ιουλίου κινήθηκε στο υψηλό επίπεδο του 1,50% - 1,80%. Το open interest διαμορφώθηκε στις 16.102 θέσεις, ενώ η μετακύλιση συμβολαίων από το ΣΜΕ Ιουνίου στον επόμενο μήνα ξεκίνησε σε spread που κινήθηκε κοντά στους -3,00 πόντους.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε την εβδομάδα σε θετικό πρόσημο (+0,56%, 259,64 μονάδες). Οι μετοχές του HYATT και του Ιασώ συνέβαλαν κατά μεγαλύτερο ποσοστό στην άνοδο, ενώ στον αντίποδα η μετοχές των Επιχειρήσεων Αττικής και Ολυμπιακής Τεχνικής δέχτηκαν πιέσεις.

Η συναλλακτική δραστηριότητα στα ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη κινήθηκε στα επίπεδα των προηγούμενων εβδομάδων, ενώ οι τιμές διαπραγμάτευσης, ειδικά στο ΣΜΕ Ιουλίου, άνοιξαν και εδώ υψηλό discount (1,00% - 1,50%).

Το open interest παρουσίασε αυξομειώσεις με το άνοιγμα μιας μεγάλης θέσης την Τετάρτη, που έκλεισε τις δύο επόμενες μέρες, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στα 4.392 συμβόλαια.

Στα options του FT-20, η συναλλακτική δραστηριότητα κινήθηκε σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ το implied volatility διατηρήθηκε κοντά στα επίπεδα του 22% - 24%. Στον FT-40, αντίστοιχα δε, δεν παρατηρήθηκε καμία ιδιαίτερη διαφοροποίηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v