Περιόρισαν το discount τα ΣΜΕ του FT20

Με περιορισμένο discount διαπραγματεύτηκαν τα ΣΜΕ της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ τα συμβόλαια του MID 40 διεύρυναν το discount στο τέλος της εβδομάδας. Στα 15.294 συμβόλαια διαμορφώθηκε το open interest.

Σχόλιο της Marfin Ελληνική ΑΧΕΠΕΥ

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης με της μετοχές του τηλεπικοινωνιακού και τραπεζικού κλάδου να δέχονται πιέσεις, κατέγραψε εβδομαδιαίες απώλειες της τάξης του 1,01% στις 1.218,12 μονάδες.

Η διαπραγμάτευση των ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη έγινε σε τιμές ελαφρώς

χαμηλότερες των θεωρητικών τους (συμπεριλαμβάνεται η μερισματική απόδοση του FT-20), περιορίζοντας το discount κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, όπου εκδηλώθηκε αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές του τραπεζικού κλάδου, μειώνοντας τις αρχικές απώλειες της εβδομάδας.

Το open interest παρουσίασε αύξηση και διαμορφώθηκε σε 15.294 συμβόλαια (αυξήθηκε κατά 474 συμβόλαια).

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 258,20 μονάδες , 0,92%

χαμηλότερα από την προηγούμενη Παρασκευή. Οι μετοχές του Ιασώ και του ΔΟΛ συνέβαλαν με μεγαλύτερο ποσοστό σε αυτήν την πτώση ενώ στον αντίποδα η μετοχή της Ολυμπιακής τεχνικής ανέκαμψε, περιορίζοντας τις πιέσεις που δέχτηκε την προηγουμένη εβδομάδα.

Οι συναλλακτική δραστηριότητα στα ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη δεν παρουσίασε καμία ιδιαίτερη διαφοροποίηση ενώ οι τιμές διαπραγμάτευσης άνοιξαν το discount προς το τέλος της εβδομάδας (-0,5%-0,7%).Το open interest αντίστοιχα διαμορφώθηκε στα 3.932 συμβόλαια, σημειώνοντας σημαντική αύξηση κατά 612 συμβόλαια.

Η συναλλακτική δραστηριότητα στα options του FT-20 κινήθηκε σε ελαφρά

υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα με το μεγαλύτερο ποσοστό να επικεντρώνεται στα ΑΤΜ calls του Ιουνίου. Το implied volatility αντίστοιχα παρουσίασε μικρή μείωση και προσέγγισε το 22%-24%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v