Στα θεωρητικά επίπεδα τα ΣΜΕ του FT 20

Κοντά στα θεωρητικά τους επίπεδα διαπραγματεύτηκαν τα συμβόλαια της υψηλής κεφαλαιοποίησης, προεξοφλώντας τις μερισματικές αποδόσεις. Στα θεωρητικά τους επίπεδα κινήθηκαν και τα ΣΜΕ της μεσαίας, ενώ χαμηλή παρέμεινε η συναλλακτική δραστηριότητα στα stock futures.

Σχόλιο της Marfin Ελληνική ΑΧΕΠΕΥ

Παρά το θετικό κλίμα στις Ευρωπαϊκές αγορές, ο γενικός δείκτης κατέγραψε και σήμερα απώλειες της τάξεως του 1,34% στις 2.298,42 μονάδες.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης με την μετοχή του ΟΤΕ να δέχεται έντονες πιέσεις (-2,14%)έκλεισε στις 1.220,53 μονάδες, -0,81% χαμηλότερα, ενώ η συναλλακτική δραστηριότητα στα ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 4.778 συμβόλαια σε τιμές που προεξοφλώντας την μερισματική απόδοση του FT-20 κινήθηκαν κοντά στα θεωρητικά τους επίπεδα.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 2,10%, στις 255,13 μονάδες, ενώ οι τιμές διαπραγμάτευσης των ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη έκλεισαν το μικρό premium που διατηρούσαν και προσέγγισαν τα θεωρητικά τους επίπεδα.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 3.610 συμβόλαια με το μεγαλύτερο ποσοστό του όγκου να συγκεντρώνεται στο ΣΜΕ του Ιουνίου.

Στα stock futures η συναλλακτική δραστηριότητα κινήθηκε στα χαμηλά επίπεδα των προηγουμένων ημερών. Ενδεικτικά πραγματοποιήθηκαν 25 συμβόλαια ΕΤΕ και 84 συμβόλαια ΟΤΕ.

Το volatility στα ΑΤΜ options του FT-20 κινήθηκε στο 23%-25% ενώ πραγματοποιήθηκαν 1.368 calls και 1.467 puts.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v