Περιόρισαν το discount τα ΣΜΕ του FT20

Το discount των προηγούμενων ημερών περιόρισαν τα ΣΜΕ του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ αυξήθηκε ο όγκος των συναλλαγών, μετά την εβδομαδιαία άνοδο του τελευταίου κατά 3,19%. Με premium διαπραγματεύτηκαν τα ΣΜΕ του δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Το σχόλιο της Marfin Ελληνική ΑΧΕΠΕΥ

Με την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να κατοχυρώνει επίπεδα υψηλότερα των 23 ευρώ (23,52) ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε την Παρασκευή στις 1.258,08 μονάδες με εβδομαδιαία άνοδο της τάξεως του 3,19%.

Η διαπραγμάτευση των ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη έγινε σε τιμές που κινήθηκαν κοντά στα θεωρητικά τους επίπεδα, ενώ η ανοδική κίνηση της αγοράς είχε σαν αποτέλεσμα και την αύξηση του όγκου των συναλλαγών. Το open interest προσέγγισε τις 13.200 θέσεις, ενώ 2.474 συμβόλαια Μαΐου οδηγήθηκαν σε λήξη την Παρασκευή.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε την Παρασκευή στις 269,40 μονάδες με εβδομαδιαία άνοδο 3,60%. Οι μετοχές της Ολυμπιακής τεχνικής και των ΚΑΕ επηρέασαν σε μεγαλύτερο ποσοστό την άνοδο, ενώ στον αντίποδα οι μοναδικές μετοχές που έκλεισαν την εβδομάδα με αρνητικό πρόσημο ήταν ο Μαΐλλης και η Τράπεζα Αττικής.

Η διαπραγμάτευση των ΣΜΕ του FT-40 έγινε σε υψηλότερες των θεωρητικών τους, ενώ 844 ΣΜΕ οδηγήθηκαν σε λήξη στο συμβόλαιο του Μαΐου. Το open interest αντίστοιχα προσέγγισε τα 4.000 συμβόλαια.

Το implied volatility στα ΑΤΜ options του Ιουνίου διατηρήθηκε σταθερό καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας κοντά στα 24%-26% ενώ η λήξη του ΣΜΕ του Μαΐου είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας. ΣτονFΤ-40 αντίστοιχα, οι όγκοι συναλλαγών σημείωσαν ελαφρά άνοδο ακολουθώντας την κίνηση του υποκείμενου δείκτη.

Στα stock futures, η Ιntracom συγκέντρωσε το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ η συναλλακτική δραστηριότητα στις υπόλοιπες μετοχές δεν παρουσίασε ιδιαίτερη διαφοροποίηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v