Διατηρήθηκε το discount στα ΣΜΕ του FTSE 20

Σε τιμές ελαφρά χαμηλότερες των θεωρητικών τους διατηρήθηκαν τα ΣΜΕ του FTSE 20, ενώ σε τιμές που προσέγγισαν τις θεωρητικές τους κινήθηκαν τα ΣΜΕ του FTSE 40. Στα stock futures, το συμβόλαιο της Intracom συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Σχόλιο από τη Marfin Ελληνική ΑΧΕΠΕΥ

Στις 2.361,09 μονάδες, με άνοδο η τάξεως του 1,55% έκλεισε ο γενικός δείκτης, ενώ η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε κοντά στα επίπεδα των 137 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, επηρεασμένος άμεσα από το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον στις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, του ΟΤΕ και της Εμπορικής, κατέγραψε κέρδη 1,80%, στις 1247,92 μονάδες.

Η διαπραγμάτευση των συμβολαίων του υποκείμενου δείκτη έγινε σε τιμές που διατηρήθηκαν ελαφρά χαμηλότερα από τα θεωρητικά τους επίπεδα, ενώ αξιοσημείωτη ήταν και η συναλλακτική δραστηριότητα, που ξεπέρασε τα 13.000 συμβόλαια.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατέγραψε άνοδο 2,00%, στις 265,15 Μονάδες, ενώ ο όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 2.577 συμβόλαια. Οι τιμές διαπραγμάτευσης στα ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη κινήθηκαν σε επίπεδα που προσέγγισαν τα θεωρητικά τους, ενώ το συμβόλαιο του Μαΐου συνέχισε να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Στα χθεσινά επίπεδα η συναλλακτική δραστηριότητα στα stock futures με το συμβόλαιο της Intracom να συγκεντρώνει την μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών.

Το volatility στα ATM options του FT-20 κινήθηκε στο 23%-25%, ενώ πραγματοποιήθηκαν 4.709 calls και 1.518 puts.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v