Σε discount ”γύρισαν” τα ΣΜΕ σε FT-20 και FT-40

Οι επιφυλάξεις των επενδυτών σχετικά με την περαιτέρω πορεία της spot αγοράς μετέτρεψαν το premium του FT-20 σε μικρό discount. Σε τιμές κατώτερες των θεωρητικών τους διαπραγματεύτηκαν και τα συμβόλαια της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενώ το ενδιαφέρον στα stock futures συγκέντρωσε η μετοχή της Intracom.

Σχόλιο της Marfin Ελληνική ΑΧΕΠΕΥ

Με άνοδο της τάξεως του 0,18% στις 2.325,04 μονάδες έκλεισε ο γενικός δείκτης, ενώ η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε κοντά στα 117 εκ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης με τον κλάδο των τραπεζών να καταγράφει για άλλη μία μέρα κέρδη (Εθνική Tράπεζα, Eurobank, Alpha Bank) έκλεισε στις 1.225,91 μονάδες, 0,55% υψηλότερα.

Η επιφυλακτικότητα των επενδυτών ως προς την πορεία της αγοράς μετά την άνοδο των τελευταίων ημερών είχε σαν αποτέλεσμα ,οι τιμές διαπραγμάτευσης των ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη να κλείσουν το premium που διατηρούσαν και να γυρίσουν σε επίπεδα τιμών ελαφρά κατώτερα των θεωρητικών τους.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατέγραψε πτώση της τάξεως του 0,04%στις 259,95 μονάδες ενώ πραγματοποιήθηκαν 3.069 συμβόλαια σε τιμές κατώτερες των θεωρητικών τους.

Με εξαίρεση την μετοχή της Intracom, όπου πραγματοποιήθηκαν 488 συμβόλαια η συναλλακτική δραστηριότητα στα υπόλοιπα stock futures κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα.

Το implied volatility στα ΑΤΜ options του FT-20 κινήθηκε στο 24%-26%, ενώ πραγματοποιήθηκαν 3.461 calls και 2.370 puts.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v