Ενδιαφέρον στα ΣΜΕ Μαΐου για FTSE 20

Σε τιμές ελαφρά κατώτερες των θεωρητικών τους έκλεισαν τα ΣΜΕ στον FTSE 20, με τα ΣΜΕ του Μαΐου να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Στα ΣME του FTSE 40, το premium πλησίασε το 1%. Στα stock futures, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η Alpha Bank (393 συμβόλαια).

Σχόλιο από τη Marfin Ελληνική ΑΧΕΠΕΥ

Στις 2.206,42 μονάδες, με απώλειες της τάξεως του 0,47%, έκλεισε ο γενικός δείκτης.

Η αναμενόμενη πίεση στην μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, μετά την αποκοπή του Μερίσματος, οδήγησε τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης στις 1.152,97 μονάδες, 0,87% χαμηλότερα από χτες. Η διαπραγμάτευση των ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη έγινε σε τιμές ελαφρά κατώτερες των θεωρητικών τους. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 4.932 συμβόλαια, με το ΣΜΕ του Μαΐου να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατέγραψε άνοδο της τάξεως του 0,79%, στις 696,11 μονάδες. Το premium που διατηρούσαν τα ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη αυξήθηκε προς το τέλος της συνεδρίασης και πλησίασε το 1,0%.

Αξιοσημείωτη η συναλλακτική δραστηριότητα στα stock futures των τραπεζών. Συγκεκριμένα, στην Alpha Bank πραγματοποιήθηκαν 393 συμβόλαια σε τιμές που διατηρήθηκαν κοντά στα θεωρητικά τους επίπεδα, ενώ στην Εθνική Τράπεζα πραγματοποιήθηκαν 258 συμβόλαια σε τιμές κατώτερες των θεωρητικών τους.

Το implied volatility στα options του FT-20 κινήθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα (21% - 24%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v