Στα ΣΜΕ Απριλίου του FTSE 20 το ενδιαφέρον στο ΧΠΑ

Το Συμβόλαιο Απριλίου στο FTSE 20 παρόλο που λήγει την Παρασκευή συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο ΧΠΑ. Κοντά στις θεωρητικές τιμές τα ΣΜΕ στον FTSE 20, ενώ τα ΣΜΕ στο FTSE 40, διατήρησαν premium 1%.

Σχόλιο από τη Marfin Ελληνική ΑΧΕΠΕΥ

Συνεχίστηκαν οι πιέσεις στην ελληνική αγορά, με το Γενικό Δείκτη να σπάει το επίπεδο των 2.200 μονάδων, κλείνοντας στις 2.167,45 μονάδες, 1,63% χαμηλότερα.

Ωστόσο, σε πολύ χαμηλά επίπεδα διαμορφώθηκε ο σημερινός τζίρος (56 εκατ. ευρώ), θυμίζοντας παλιότερες εποχές. Ιδιαίτερη πίεση δέχτηκαν οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου (ΕΤΕ, EUROBANK, ALPHA, ΕΜΠΟΡΙΚΗ), οδηγώντας τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης στις 1.137,30 μονάδες, 2,05% χαμηλότερα.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης τις πρωινές ώρες της συνεδρίασης διαπραγματεύονταν σε υψηλό discount (1% - 1,3%), που, όμως, περιόρισαν προς το τέλος, διαπραγματευόμενα κοντά στις θεωρητικές τους τιμές. Πραγματοποιήθηκαν 7.600 συμβόλαια, με το συμβόλαιο του Απριλίου να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, παρόλο που λήγει την Παρασκευή.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 233,54 μονάδες, υποχωρώντας κατά 1,25%. Πίεση δέχτηκαν οι μετοχές του Ιασώ και της Εγνατίας Τράπεζας, ενώ στον αντίποδα βρέθηκε η μετοχή των Folli. Πραγματοποιήθηκαν 1.648 συμβόλαια.

Τα συμβόλαια μεσαίας κεφαλαιοποίησης διαπραγματεύονταν σε τιμές υψηλότερες των θεωρητικών τους, διατηρώντας premium κοντά στο 1%.

Περιορισμένο το ενδιαφέρον για stock futures, με εξαίρεση τα συμβόλαια της Alpha (138) και της Intracom (334), που σημείωσαν αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα. Το συμβόλαιο της Εθνικής διαπραγματευόταν σε υψηλό discount, εξαιτίας του μερίσματος που κόβει την ερχόμενη εβδομάδα.



Αυξημένη η συναλλακτική δραστηριότητα για δικαιώματα προαίρεσης του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στα δικαιώματα πώλησης (2.984). Το volatility κυμάνθηκε μεταξύ 25%-30%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v