ΧΠΑ: Συρρίκνωση του discount σε υψηλή και μεσαία

Μειώθηκε το discount στην υψηλή και τη μεσαία κεφαλαιοποίηση κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής στο ΧΠΑ. Ο αριθμός των ανοικτών συμβολαίων του δείκτη FT- 20 έφτασε τις 16.000, ενώ για τον FT-40, ο αριθμός των συμβολαίων κυμάνθηκε στις 3.000.

Σχόλιο από τη Marfin Ελληνική ΑΧΕΠΕΥ

O δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε την Παρασκευή στις 1.181,86 μονάδες, με εβδομαδιαίες απώλειες της τάξεως του 3,85%.

Αύξηση σημείωσε ο αριθμός ανοιχτών συμβολαίων προσεγγίζοντας τα 16.000 συμβόλαια, ενώ οι τιμές διαπραγμάτευσης έκλεισαν την τελευταία μέρα της εβδομάδας το discount (0,4-0,8%) που διατηρούσαν, προσεγγίζοντας τα θεωρητικά τους επίπεδα.

Η συναλλακτική δραστηριότητα αυξήθηκε εξαίτιας της έντονης μεταβλητότητας που κατέγραψε ο υποκείμενος δείκτης. Το συμβόλαιο του Απριλίου συνεχίζει να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ σταδιακή αύξηση όγκου παρουσιάζει το συμβόλαιο του Μαίου και Ιουνίου.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατέγραψε εβδομαδιαίες απώλειες της τάξεως του 1,80% κλείνοντας στις 242,18 μονάδες.

Οι μετοχές της Εγνατίας Τράπεζας και της Alpha Leasing είχαν τη μεγαλύτερη βαρύτητα σε αυτή την πτώση, ενώ, στον αντίποδα, η εκδήλωση αγοραστικού ενδιαφέροντος για τη ΔΕΗ περιόρισε τις απώλειες του υποκείμενου δείκτη.

Η διαπραγμάτευση των συμβολαίων μεσαίας κεφαλαιοποίησης έγινε σε τιμές ελαφρώς χαμηλότερες των θεωρητικών τους, μειώνοντας ωστόσο τα επίπεδα του discount προς το τέλος της εβδομάδας. Ο αριθμός ανοιχτών συμβολαίων σημείωσε μικρή άνοδο, πλησιάζοντας τα 3.000 συμβόλαια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v