Κοντά στα θεωρητικά επίπεδα τα ΣΜΕ σε FTSE 20

Επίπεδα κοντά στα θεωρητικά τους προσέγγισαν τα ΣΜΕ του Απριλίου στον FTSE 20, ενώ στο δεύτερο συμβόλαιο του Μαΐου οι τιμές διατήρησαν discount 0,5% - 0,7%. Στα ΣΜΕ του FTSE 40 οι τιμές έκλεισαν το υψηλό discount που διατηρούσαν προς το τέλος της εβδομάδας.

Σχόλιο από τη Marfin Ελληνική ΑΧΕΠΕΥ

Η απουσία αγοραστών καθώς και η επενδυτική αδράνεια μεγάλου ποσοστού θεσμικών χαρτοφυλακίων προκάλεσαν την διολίσθηση του γενικού δείκτη και αυτήν την εβδομάδα.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 1.250,56 μονάδες, με εβδομαδιαία πτώση 3,33%. Ο αριθμός ανοιχτών θέσεων στα ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη ξεπέρασε τις 14.000 θέσεις, ενώ οι τιμές διαπραγμάτευσης στο συμβόλαιο του Απριλίου προσέγγισαν επίπεδα κοντά στα θεωρητικά τους. Αντίθετα, στο δεύτερο συμβόλαιο του Μαΐου οι τιμές διατήρησαν discount (0,5% - 0,7%) γεγονός που οφείλεται στο μεγάλο spread μεταξύ των 2 μηνών (3 - 4).

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατέγραψε εβδομαδιαίες απώλειες της τάξεως του 2,72%, ενώ οι μετοχές της Δέλτα-Singular και των ΕXAE συνέβαλαν κατά μεγαλύτερο ποσοστό σε αυτήν την πτώση. Ο όγκος συναλλαγών στα ΣΜΕ του FT-20 διατηρήθηκε σε χαμηλά επίπεδα ενώ οι τιμές διαπραγμάτευσης έκλεισαν το υψηλό discount που διατηρούσαν προς το τέλος της εβδομάδας.

Ενδεικτικά, την Παρασκευή παρόλο που ο υποκείμενος δείκτης πραγματοποίησε απώλειες 1,23%, η τιμή εκκαθάρισης ήταν ελαφρώς υψηλότερη σε σχέση με την Πέμπτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v