ΧΠΑ: Μετακύλιση θέσεων στα ΣΜΕ του FTSE 20

Σε επίπεδα ελαφρώς ανώτερα των θεωρητικών τους διατηρήθηκαν τα ΣΜΕ στον FTSE 20, με χαρακτηριστικό την μετακύλιση θέσεων στον επόμενο μήνα. Αντίθετα, σε τιμές ελαφρά κατώτερες τω θεωρητικών τους διαπραγματεύτηκαν τα ΣΜΕ σε FTSE 40.

Σχόλιο από τη Marfin Ελληνική ΑΧΕΠΕΥ

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε την Παρασκευή στις 1.293,86 μονάδες, με εβδομαδιαία πτώση της τάξεως του 2,61%, ενώ αξιοσημείωτο ήταν το αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στη μετοχή της Αγροτικής Τράπεζας (+8,71%) την τελευταία μέρα της εβδομάδας.

Η λήξη των συμβολαίων του Μαρτίου είχε σαν κύριο χαρακτηριστικό την μετακύλιση μεγάλου αριθμού θέσεων στον επόμενο μήνα. Οι τιμές διαπραγμάτευσης διατηρήθηκαν σε επίπεδα ελαφρά ανώτερα των θεωρητικών τους, ενώ το ανοιχτό ενδιαφέρον σε ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη, αν και παρουσίασε μείωση, παρέμεινε σε ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε την Παρασκευή στις 258,09 μονάδες, καταγράφοντας εβδομαδιαίες απώλειες της τάξεως του 3,02%. Η εισαγωγή της ΔΕΗ και η ανοδική πορεία που ακολούθησε στην διάρκεια της εβδομάδας βοήθησε τον υποκείμενο δείκτη να μειώσει τις αρχικές του απώλειες. Η διαπραγμάτευση των ΣΜΕ του FT-40 έγινε σε τιμές ελαφρά κατώτερες των θεωρητικών τους, ενώ η συναλλακτική δραστηριότητα διατηρήθηκε σε χαμηλά επίπεδα.

Στα stock futures, η μετοχές του ΟΤΕ και της Panafon συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ και εδώ παρατηρήθηκε μετακύλιση μεγάλου αριθμού θέσεων στον επόμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v