Ανοδικά τα ΣΜΕ του δείκτη FTSE/20

Ανοδο της τάξης του 3,12% κατέγραψε ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης την εβδομάδα που πέρασε, ενώ τα συμβόλαια έφτασαν τα 17.500 με τις τιμές διαπραγμάτευσής τους να διαμορφώνονται με premium 0,5-0,7%. Στο 3,41% η άνοδος της μεσαίας, όπου προσεγγίστηκαν τα 3.000 συμβόλαια, και υπήρξε μικρό discount.

Ο γενικός δείκτης την εβδομάδα που πέρασε επηρεαζόμενος από την θετική πορεία των διεθνών κεφαλαιαγορών και την εμφάνιση αγοραστών σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης κατέγραψε εβδομαδιαία άνοδο της τάξεως του 3,47 % στις 2448,11 μονάδες. Η ανακοίνωση της κυβέρνησης την Πέμπτη ότι σκοπεύει να διαθέσει το 8% του ΟΤΕ δημιούργησε πρόσκαιρες πιέσεις στην μετοχή που τελικά έκλεισε την Παρασκευή στα 17,94 ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης κατέγραψε εβδομαδιαία άνοδο της τάξεως του 3,12% κλείνοντας στις 1.321,05 μονάδες .Στα ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη το ανοιχτό ενδιαφέρον ξεπέρασε τα 17.500 συμβόλαια, ιδιαίτερα ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα ενώ οι τιμές διαπραγμάτευσης των συμβολαίων κινήθηκαν σε premium που κινήθηκε στο (0,5%-0,7%).H μετακύλιση συμβολαίων από τον Μάρτιο, η οποία λήγει την Παρασκευή, ξεκίνησε από την αρχή της εβδομάδας, ενώ η συναλλακτική δραστηριότητα με εξαίρεση την Παρασκευή κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 266,12 μονάδες με εβδομαδιαία άνοδο της τάξεως του 3,41% και την μετοχή της Folli να ανακάμπτει και να κλείνει στα 21 ευρώ. Το ανοιχτό ενδιαφέρον στα ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη προσέγγισε τα 3000 συμβόλαια ενώ οι τιμές διαπραγμάτευσης κινήθηκαν σε επίπεδα ελαφρά κατώτερα των θεωρητικών τους

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v