Ενδιαφέρον για ΣΜΕ Μαρτίου στον FTSE 20

Σε επίπεδα ανώτερα των θεωρητικών τους έκλεισαν τα ΣΜΕ στον FTSE 20, με τα συμβόλαια του Μαρτίου να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Σε τιμές ανώτερες των θεωρητικών τους διαπραγματεύτηκαν τα ΣΜΕ σε MID-CAP 40.

Σχόλιο από τη Marfin Ελληνική ΑΧΕΠΕΥ

Ο γενικός δείκτης κατέγραψε έντονες διακυμάνσεις καθ όλη την διάρκεια της εβδομάδας και έκλεισε την Παρασκευή στις 2.366,02 μονάδες, με εβδομαδιαία άνοδο της τάξεως του 0,61%.

Με πολλές μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης να συγκεντρώνουν το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, η αξία των συναλλαγών σε εβδομαδιαία βάση ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε την Παρασκευή στις στις 1.281,12 μονάδες, με άνοδο 1,42% και οριακές εβδομαδιαίες απώλειες της τάξεως του 0,01%. Οι έντονες διακυμάνσεις της αγοράς αποτυπώθηκαν και στα ΣΜΕ του FTSE/ASE 20, όπου ο όγκος συναλλαγών κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα, ενώ οι τιμές διαπραγμάτευσης διατηρήθηκαν σε επίπεδα ανώτερα των θεωρητικών τους. Ο αριθμός ανοιχτών θέσεων ξεπέρασε τα 15.000 συμβόλαια, ενώ το συμβόλαιο του Μαρτίου συνέχισε να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε την Παρασκευή στις 257,35 μονάδες, με άνοδο 1,63% και εβδομαδιαίες απώλειες της τάξεως του 0,48%. Ο κλάδος των κατασκευαστικών συγκέντρωσε το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ την πιο αρνητική συμβολή στον υποκείμενο δείκτη είχε η μετοχή της Folli Follie, η οποία κατέγραψε και εβδομαδιαίες απώλειες της τάξεως του 3,28%.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του MID-CAP 40 διαπραγματεύτηκαν σε τιμές ανώτερες των θεωρητικών τους, ενώ ο αριθμός ανοιχτών θέσεων διατηρήθηκε σε επίπεδα ανώτερα των 3.500 θέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v