Με discount τα ΣΜΕ μεσαίας και υψηλής

Με discount διαπραγματεύονταν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης τόσο στη μεσαία, όσο και στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Αξιοσημείωτη είναι η αύξηση των ανοικτών συμβολαίων στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Σχόλιο από τη Marfin Ελληνική ΑΧΕΠΕΥ

Νέο χαμηλό έτους κατέγραψε η αγορά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 2.280,72 μονάδες, σημειώνοντας εβδομαδιαίες απώλειες της τάξεως του 1,56%. Ωστόσο οι αργίες της Παρασκευής και Δευτέρας αποθάρρυναν περαιτέρω τους επενδυτές στο άνοιγμα νέων θέσεων με αποτέλεσμα να διατηρηθεί ο όγκος συναλλαγών σε χαμηλά επίπεδα.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 1.229,21 μονάδες, καταγράφοντας εβδομαδιαίες απώλειες της τάξεως του 1,71%.Πίεση δέχτηκαν οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου με τις μετοχές της Εθνικής και Εμπορικής τράπεζας να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες, οδηγώντας το δείκτη σε χαμηλότερα επίπεδα.

Τα συμβόλαια διαπραγματεύονταν σε τιμές χαμηλότερες από τις θεωρητικές τους εξαιτίας της επιφυλακτικότητας που διατηρούν οι επενδυτές για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς. Αύξηση σημείωσε ο αριθμός ανοιχτών συμβολαίων για το δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεπερνώντας οριακά τα 15.000 συμβόλαια.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 246,62 μονάδες, 1,36% χαμηλότερα από το κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής, με τις μετοχές των ΚΑΕ και ΓΕΝΑΚ να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες. Τα συμβόλαια διαπραγματεύονταν σε τιμές αισθητά χαμηλότερες από τις θεωρητικές τους ενώ αύξηση σημειώθηκε και στον αριθμό συμβολαίων πλησιάζοντας τα 2.800 συμβόλαια.

Η αγορά το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει σχετική αδυναμία να ακολουθήσει την θετική πορεία των ξένων αγορών εξαιτίας της έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος. Ωστόσο τα αναμενόμενα φτωχά εταιρικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2002 συνεχίζουν να παίζουν αρνητικό ρόλο στην αγορά, θέτοντας εμπόδια για μια τεχνική ανάκαμψη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v