ΧΠΑ: Με discount 1,5% τα ΣΜΕ Μαΐου λόγω μερισμάτων

Με discount 1,5% διαπραγματεύονται τα συμβόλαια του Μαϊου, προεξοφλώντας τη μερισματική απόδοση πολλών μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης που αναμένεται μέχρι το τέλος Ιουνίου, ενώ με μικρό premium κινήθηκαν τα ΣΜΕ της μεσαίας.

Σχόλιο από τη Marfin Ελληνική ΑΧΕΠΕΥ

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 1.170,50 μονάδες 0,81% υψηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Οι μετοχές της Εθνικής τράπεζας και του ΟΤΕ είχαν την μεγαλύτερη βαρύτητα σε αυτήν την άνοδο ενώ στον αντίποδα η μετοχή της Eurobank δέχτηκε πιέσεις υποχωρώντας στα επίπεδα των 13 ευρώ.

Αυξημένη ήταν η συναλλακτική δραστηριότητα για τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης ενώ οι τιμές διαπραγμάτευσης στον Απρίλιο που έληξε την Παρασκευή διατηρήθηκαν κοντά στα θεωρητικά τους επίπεδα.

Τα συμβόλαια του Μαϊου συνέχιζαν να διαπραγματεύονται σε discount της τάξεως του 1,5% προεξοφλώντας τη μερισματική απόδοση πολλών μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης ως το τέλος Ιουνίου.

Αντίστοιχα, 3.322 συμβόλαια οδηγήθηκαν σε λήξη, με αποτέλεσμα το open interest να διαμορφώνεται στις 16.872 θέσεις.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 238,41 μονάδες, καταγράφοντας εβδομαδιαία άνοδο της τάξεως του 0,81%. Οι μετοχές της Εγνατίας Τράπεζας και των ΚΑΕ συνέβαλλαν σε μεγαλύτερο ποσοστό στην άνοδο του υποκείμενου δείκτη ενώ η μετοχή της Άκτωρ δέχτηκε έντονες πιέσεις εξαιτίας της σχέσης ανταλλαγής με την ΤΕΒ.

Οι τιμές διαπραγμάτευσης κινήθηκαν σε επίπεδα ελαφρά υψηλότερα των θεωρητικών τους, ενώ η συναλλακτική δραστηριότητα παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα. Κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής λήξαν 771 συμβόλαια ενώ το open interest διαμορφώθηκε στις 3.115 ανοιχτές θέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v