ΧΠΑ: Discount στην υψηλή λόγω μερισμάτων Μαΐου

Με discount της τάξης του 1,5-2% διαπραγματεύτηκαν τα 6.123 συμβόλαια της υψηλής κεφαλαιοποίησης, λόγω κυρίως της επικείμενης αποκοπής μερίσματος το Μάϊο. Με discount 1,5% διαπραγματεύτηκαν και τα ΣΜΕ της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενώ στα stock options το ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι μετοχές της Intracom και της Panafone.

Σχόλιο της Marfin Ελληνική ΑΧΕΠΕΥ

Με απώλειες της τάξεως του 0,77 % έκλεισε σήμερα ο γενικός δείκτης στις 2204,43 μονάδες. Ιδιαίτερα χαμηλός ήταν ο τζίρος , στα 66 εκ. ευρώ με υψηλό ποσοστό πακέτων.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 1.158,75 μονάδες, 1% χαμηλότερα. Ιδιαίτερη πίεση δέχτηκε η μετοχή της Alpha Bank παρασύροντας τον υποκέιμενο δείκτη σε χαμηλότερα επίπεδα.

Τα συμβόλαια διαπραγματεύονταν σε discount (1.5%-2%) μέρος του οποίου προεξοφλούσε την αποκοπή μερισμάτων μέσα στο Μάιο. Το συμβόλαιο του Απριλίου που έληξε την Παρασκευή διαδέχτηκε το συμβόλαιο του Ιουλίου. Πραγματοποιήθηκαν 6.123 συμβόλαια με το περισσότερο ενδιαφέρον να συγκεντρώνεται στο συμβόλαιο του Μαΐου.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 236,89 μονάδες, 0,64% χαμηλότερα. Τα συμβόλαια διαπραγματεύονταν σε τιμές χαμηλότερες απο τις θεωρητικές τους (1,5%) εξαιτίας της επιφυλακτικότητας των επενδυτών και της σχετικά χαμηλής εμπορευσιμότητας.

Πραγματοποιήθηκαν 689 συμβόλαια. Στα συμβόλαια επί μετοχών ιδιαίτερα υψηλή συναλλακτική δραστηριότητα (313 συμβόλαια) εκδηλώθηκε για τη μετοχή της Intracom ενώ χαμηλό όγκο σημείωσε η μετοχή της Panafone (μόλις 1 συμβόλαιο).

Το volatility για τα δικαιώματα προαίρεσης του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης κυμάνθηκε μεταξύ 25%-29% ενώ πραγματοποιήθηκαν 1.181 calls και 1603 puts.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v