ΧΠΑ: Με premium τα ΣΜΕ σε FTSE 20 και 40

Υψηλότερα των θεωρητικών τους τιμών διαπραγματεύτηκαν τα ΣΜΕ της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ με μικρό premium (0,3-0,5%)διαπραγματεύτηκαν και τα συμβόλαια της μεσαίας. Το συμβόλαιο της Alpha συγκέντρωσε το ενδιαφέρον στα stock options.

Σχόλιο της Marfin Ελληνική ΑΧΕΠΕΥ

Την Μ.Τρίτη ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 2.218,35 μονάδες με απώλειες της τάξεως του 0,31% ενώ η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 88 εκ. €.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης κατέγραψε απώλειες 0,26% στις 1.161,75 μονάδες με την μετοχή της Alpha Bank να δέχεται έντονες πιέσεις.

Οι τιμές διαπραγμάτευσης των ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη διατηρήθηκαν σε επίπεδα ελαφρά υψηλότερα των θεωρητικών τους, ενώ ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών συγκεντρώθηκε στο συμβόλαιο του Μαΐου.

Αντίστοιχα, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης επηρεασμένος άμεσα από τις πιέσεις στις μετοχές της Ολυμπιακής τεχνικής και των Κ.Α.Ε. κατέγραψε απώλειες 0,74% στις 247,04 μονάδες. Η συναλλακτική δραστηριότητα διατηρήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα ενώ οι τιμές διαπραγμάτευσης των ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη διατήρησαν μικρό premium της τάξεως του 0,3%-0,5%.

Το συμβόλαιο της Alpha Bank στα stock futures συγκέντρωσε το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον ενώ η Intracom συνέχισε να διαπραγματεύεται σε υψηλό discount (3,5%-4,0%) προεξοφλώντας την αποκοπή μερίσματος στις 25 Μαΐου.

Η πτωτική πορεία που ακολουθούσε κατά την προηγούμενη εβδομάδα το implied volatility στα ΑΤΜ options του FT-20 συνεχίστηκε και στις αρχές αυτής της εβδομάδας.

Ενδεικτικά την Μ.Τρίτη προσέγγισε το 19%-21% ενώ

πραγματοποιήθηκαν 1.190 calls και 1.919 puts. Στον FT-40 αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκαν 48 calls και 42 puts.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v