ΧΠΑ: Σε οριακό premium τα ΣΜΕ σε FTSE 20

Σε επίπεδα ελαφρά υψηλότερα των θεωρητικών τους κινήθηκαν τα ΣΜΕ στον FTSE 20, ενώ έκλεισε το premium των προηγούμενων ημερών στα ΣΜΕ του FTSE 40, καθώς οι τιμές διαπραγμάτευσης προσέγγισαν τα θεωρητικά τους επίπεδα. Στα stock futures, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η Alpha.

Σχόλιο από τη Marfin Ελληνική ΑΧΕΠΕΥ

O κλάδος των τραπεζών βοήθησε τον γενικό δείκτη να κλείσει με θετικό πρόσημο (+0,13%,) στις 2.227,96 μονάδες.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 1.164,73 μονάδες, 0,44% υψηλότερα από την Παρασκευή. Οι τιμές διαπραγμάτευσης στα ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη κινήθηκαν σε επίπεδα ελαφρά υψηλότερα των θεωρητικών τους, ενώ πραγματοποιήθηκαν 4.750 συμβόλαια.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε 248,88 μονάδες, με άνοδο της τάξεως του 0,76%. Πραγματοποιήθηκαν 914 συμβόλαια, ενώ οι τιμές διαπραγμάτευσης προσέγγισαν τα θεωρητικά τους επίπεδα, κλείνοντας το premium των προηγουμένων ημερών.

Στα stock futures, η Alpha Bank συνέχισε να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ στις υπόλοιπες μετοχές η συναλλακτική δραστηριότητα παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα.

Το implied volatility στα ATM options του FT-20 διατηρήθηκε στο 21% - 23%, ενώ πραγματοποιήθηκαν 762 calls και 1.343 puts.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v