Σε premium ”γύρισε” η υψηλή στο ΧΠΑ

Με μικρό premium διαπραγματεύτηκαν τα συμβόλαια του Μαΐου στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, ενώ τιμές υψηλότερες κατά 0,7-1% των θεωρητικών τους διατήρησαν και τα συμβόλαια της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Το σχόλιο της Marfin Ελληνική ΑΧΕΠΕΥ

Ο γενικός δείκτης έκλεισε την Παρασκευή στις 2.225,14 μονάδες με εβδομαδιαία άνοδο της τάξεως του 0,16%, ενώ αύξηση παρατηρήθηκε στην αξία συναλλαγών, προσεγγίζοντας προς τα τέλη της εβδομάδας το επίπεδο των 100 εκ. ευρώ.

Η αποκοπή μερίσματος της Εθνικής Tράπεζας καθώς και τα αποτελέσματα της Αlpha bank που ήταν χαμηλότερα από τα αναμενόμενα, οδήγησαν τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης σε χαμηλότερα επίπεδα, με αποτέλεσμα να καταγράψει εβδομαδιαίες απώλειες της τάξεως 0,93% κλείνοντας στις 1.159,64 μονάδες.

Το συμβόλαιο του Μάιου συγκέντρωσε το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον μετά τη λήξη του συμβολαίου του Απριλίου, ενώ οι τιμές διαπραγμάτευσης έκλεισαν προς το τέλος της εβδομάδας το discount που διατηρούσαν, γυρίζοντας σε επίπεδα ελαφρά υψηλότερα των θεωρητικών τους. Το ανοιχτό ενδιαφέρον αντίστοιχα προσέγγισε τις 14.500 θέσεις.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατέγραψε εβδομαδιαία άνοδο της τάξεως του 3,60% κλείνοντας την Παρασκευή στις 247 μονάδες. Οι μετοχές του Ιασώ και της Ολυμπιακής τεχνικής συνέβαλαν κατά μεγαλύτερο ποσοστό στην άνοδο ενώ στον αντίποδα η μετοχή της ΔΕΗ δέχτηκε πιέσεις.

Η διαπραγμάτευση των συμβολαίων του υποκείμενου δείκτη έγινε σε τιμές που διατήρησαν premium της τάξεως του 0,7%-1,0% ενώ το open interest ξεπέρασε τις 2.500 θέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v