Εντονη η μετακύλιση θέσεων στα ΣΜΕ του FT20

Κοντά στα θεωρητικά της επίπεδα παρέμειναν οι τιμές των ΣΜΕ της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ με εντατικούς ρυθμούς συνεχίστηκε η μετακύλιση των συμβολαίων του Μαΐου, που λήγουν την Παρασκευή, στον επόμενο μήνα. Με μικρό premium διαπραγματεύτηκαν τα συμβόλαια στο δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Σχόλιο της Marfin Ελληνική ΑΧΕΠΕΥ

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης με πρωταγωνιστές τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου (Εθνική τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank) κατέγραψε στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις άνοδο της τάξεως του 5,20%, κλείνοντας στις 1.219,20 μονάδες.

Η συναλλακτική δραστηριότητα παρέμεινε σε ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα ξεπερνώντας τα 100 εκ ευρώ ενώ οι οποιοσδήποτε ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση κερδών απορροφήθηκαν με ιδιαίτερη ευκολία.

Η διαπραγμάτευση των ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη έγινε σε τιμές που διατηρήθηκαν κοντά στα θεωρητικά τους επίπεδα, ενώ η μετακύλιση συμβολαίων από τον Μάιο που λήγει την επόμενη Παρασκευή στον επόμενο μήνα συνεχίστηκε σε εντατικούς ρυθμούς.

Το open interest αντίστοιχα διαμορφώθηκε στις 16.500 θέσεις , επίπεδο υψηλότερο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ακολουθώντας το γενικότερο κλίμα κατέγραψε εβδομαδιαία άνοδο της τάξεως ου 4,80%, κλείνοντας στις 60,05 μονάδες με τις μετοχές της Δέλτα-Singular και της ΔΕΗ να συμβάλουν κατά μεγάλο ποσοστό στην άνοδο αυτή.

Η διαπραγμάτευση των συμβολαίων του υποκείμενου δείκτη έγινε σε τιμές ελαφρά ανώτερες των θεωρητικών τους ενώ o αριθμός ανοιχτών θέσεων διαμορφώθηκε στα 3.477 συμβόλαια, σημειώνοντας μικρή αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Το volatility στα ΑΤΜ options του FT-20 κινήθηκε μεταξύ ( 24%-26%), ενώ η συναλλακτική δραστηριότητα ακολούθησε την ανοδική πορεία της spot αγοράς.

Στον FT-40 αντίστοιχα, το επενδυτικό ενδιαφέρον παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v