Παραμένουν σε discount τα ΣΜΕ του FTSE 20

Σε τιμές χαμηλότερες των θεωρητικών τους έκλεισαν τα ΣΜΕ στον FTSE 20, προεξοφλώντας και τη μερισματική απόδοση, ειδικά του ΟΤΕ, ενώ κοντά στα θεωρητικά τους επίπεδα κινήθηκαν οι τιμές των ΣΜΕ του FTSE 40. Στα stock futures, Intracom και Panafon συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Σχόλιο από τη Marfin Ελληνική ΑΧΕΠΕΥ

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τις μετοχές της Εθνικής τράπεζας και του ΟΤΕ να δέχονται πιέσεις, έκλεισε στις 1.230,52 μονάδες, 2,19% χαμηλότερα από την προηγούμενη Παρασκευή.

Oι τιμές διαπραγμάτευσης των ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη, προεξοφλώντας και την μερισματική απόδοση ειδικά του ΟΤΕ, κινήθηκαν σε επίπεδα χαμηλότερα των θεωρητικών τους, ενώ το open interest διαμορφώθηκε στα 14.820 συμβόλαια.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατέγραψε εβδομαδιαίες απώλειες της τάξεως του 3,27%, στις 260,60 μονάδες. Οι μετοχές της Ολυμπιακής Τεχνικής και της Delta-Singular είχαν την μεγαλύτερη βαρύτητα σε αυτήν την πτώση, ενώ στον αντίποδα, η μετοχή του Αβαξ και τις Εθνικής Ασφαλιστικής κατάφεραν να αντιδράσουν και να κλείσουν την εβδομάδα με κέρδη.

Οι τιμές διαπραγμάτευσης των ΣΜΕ του υποκείμενο δείκτη κινήθηκαν κοντά στα θεωρητικά τους επίπεδα ενώ το open interest παρουσίασε μείωση και διαμορφώθηκε στα 3.320 συμβόλαια .

Στα stock futures, οι μετοχές της Intracom και της Panafon συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ αύξηση παρουσίασε το open interest της Alpha Bank, που διαμορφώθηκε στα 300 συμβόλαια.

Σε γενικότερη εικόνα, η συναλλακτική δραστηριότητα σε όλα τα συμβόλαια επί μετοχών ακολούθησε την πτωτική πορεία της spot αγοράς.

Στα options του FT-20 το implied volatility κινήθηκε στα επίπεδα του 22%-25% με το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στα ΑΤΜ calls του Ιουνίου. Στον FT-40 αντίστοιχα η συναλλακτική δραστηριότητα διατηρήθηκε στα υποτονικά επίπεδα των προηγούμενων εβδομάδων ενώ το implied volatility κινήθηκε κοντά στο 23%-26%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v