Στα θεωρητικά επίπεδα τα ΣΜΕ στο FT- 20

Tα ΣΜΕ στο FT- 20 έκλεισαν το discount που παρουσιάστηκε στην αρχή της συνεδρίασης, φθάνοντας στα θεωρητικά επίπεδα, ενώ τα ΣΜΕ στο FT - 40 μείωσαν το discount στο 1%. Στα stock futures το συμβόλαιο της Intracom συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα.

Το σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

To θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές και το αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης οδήγησε τον γενικό δείκτη σε άνοδο της τάξεως του 2,02% στις 2.242,88 μονάδες.

Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης διαπραγματεύτηκαν 6.645 συμβόλαια σε τιμές που έκλεισαν το αρχικό discount που διατηρούσαν και προσέγγισαν τα θεωρητικά τους επίπεδα προς το τέλος της συνεδρίασης.

Το ΣΜΕ του Ιουλίου όπως ήταν αναμενόμενο συγκέντρωσε το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ το spread μεταξύ των δύο πρώτων μηνών κινήθηκε στους -0,5 πόντους.

Η συναλλακτική δραστηριότητα στα ΣΜΕ του FT-40 κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, ενώ και εδώ τα 1.006 συμβόλαια που διαπραγματεύτηκαν μείωσαν το discount που προσέγγισε το -1,00%.

Στα stock futures το συμβόλαιο της Intracom συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα όπου πραγματοποιήθηκαν 171 συμβόλαια ενώ στα υπόλοιπα ΣΜΕ επί μετοχών η εμπορευσιμότητα κινήθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Στα options του FT-20 αυξημένο το αγοραστικό ενδιαφέρον για ΑΤΜ calls. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 2.432 calls και 1.974 puts. Στον FT-40 αντίστοιχα πραγματοποιήθηκαν 96 calls και 10 puts.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v