Ελαφρό premium για τα ΣΜΕ Ιουνίου που λήγουν αύριο

Με ελαφρό premium διαπραγματεύθηκαν τα ΣΜΕ Ιουνίου του FTSE 20, ενώ στα συμβόλαια του Ιουλίου προσέγγισαν τα θεωρητικά τους επίπεδα. Τα ΣΜΕ Ιουλίου του Mid 40 μείωσαν το discount στο 1,5%, ενώ το ΣΜΕ Ιουνίου διατηρεί μικρό premium.

Το σχόλιο της Marfin Ελληνική ΑΧΕΠΕΥ

Με απώλειες τη τάξεως του 0,63% στις 2.179,63 μονάδες έκλεισε ο γενικός δείκτης. Οι πιέσεις ειδικά στην μετοχή του ΟΤΕ, μετά και την αποκοπή μερίσματος, οδήγησαν τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης στις 1139,59 μονάδες, 0,97 % χαμηλότερα.

Η διαπραγμάτευση των ΣΜΕ του υποκείμενο δείκτη έγινε σε τιμές που στον πρώτο μήνα διατήρησαν ελαφρό premium, ενώ στο συμβόλαιο του Ιουλίου προσέγγισαν τα θεωρητικά τους επίπεδα.

Πραγματοποιήθηκαν 11.351 συμβόλαια, ενώ το spread μεταξύ των δύο πρώτων μηνών αυξήθηκε στους 2 πόντους.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατέγραψε πτώση της τάξεως του 0,62% στις 251,86 μονάδες. Πραγματοποιήθηκαν 1.448 συμβόλαια σε τιμές που μείωσαν το discount στο δεύτερο μήνα στο 1,5%, ενώ στο ΣΜΕ του Ιουνίου που λήγει αύριο διατήρησαν μικρό premium.

To spread αντίστοιχα μεταξύ των δύο πρώτων μηνών αυξήθηκε και εδώ και προσέγγισε τους 3,25 πόντους.

Το implied volatility στα ΑΤΜ options του FT-20 κινήθηκε στο 22%-25%, ενώ πραγματοποιήθηκαν 1.769 calls και 2.320 puts. Οι αυξημένοι όγκοι λόγω του roll over στα stock futures συνεχίστηκαν με το ΣΜΕ του ΟΤΕ και της Alpha Bank να συγκεντρώνουν την μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v