Στα θεωρητικά επίπεδα τα ΣΜΕ στο FT 20

Σε τιμές που προσέγγισαν τα θεωρητικά τους επίπεδα διαπραγματεύθηκαν τα 6.788 συμβόλαια στο FTSE 20, ενώ η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα σημειώθηκε στα ΣΜΕ Ιουλίου. Στο δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης τα ΣΜΕ του Ιουλίου διατήρησαν το discount.

Το σχόλιο της Marfin Ελληνική ΑΧΕΠΕΥ

Στις 2214,94 μονάδες έκλεισε ο γενικός δείκτης με πτώση της τάξεως του 0,23%. Οι πιέσεις ειδικά στην μετοχή του ΟΤΕ οδήγησαν τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης 0,20% χαμηλότερα στις 1.166,17 μονάδες.

Η διαπραγμάτευση των 6.788 συμβολαίων που πραγματοποιήθηκαν έγινε σε τιμές που προσέγγισαν τα θεωρητικά τους επίπεδα, ενώ η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στο ΣΜΕ του Ιουλίου. Το spread αντίστοιχα μεταξύ των δύο πρώτων μηνών μειώθηκε και προσέγγισε τους -0,25 πόντους.

Στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης πραγματοποιήθηκαν 3.493 συμβόλαια σε τιμές που, ενώ στον Ιούνιο κινήθηκαν κοντά στα θεωρητικά τους επίπεδα, στον επόμενο μήνα διατήρησαν το discount των προηγούμενων ημερών. Το spread αντίστοιχα διατηρήθηκε κοντά στους 2 πόντους.

Το implied volatility για τα ΑΤΜ options του FT-20 κινήθηκε στο 23%-26% ενώ πραγματοποιήθηκαν 1.608 calls και 3.742 puts.

To συμβόλαιο του ΟΤΕ στα stock futures συνέχισε να συγκεντρώνει την μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα όπου πραγματοποιήθηκαν 1.089 συμβόλαια, ενώ η μετακύλιση συμβολαίων στον επόμενο μήνα αύξησε τους όγκους συναλλαγών σε όλα τα ΣΜΕ επί μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v