Discount 1-1,5% στα ΣΜΕ του Mid 40

Στον 1,5 πόντο κινήθηκε το spread μεταξύ των δύο πρώτων μηνών στα ΣΜΕ του FTSE 20, ενώ ο αριθμός των ανοικτών θέσεων ξεπέρασε τα 16.500 συμβόλαια. Τα ΣΜΕ στο mid 40 διατήρησαν το discount στο 1-1,5%, ενώ το spread αυξήθηκε κατά 3 πόντους.

Το σχόλιο της Marfin Ελληνική ΑΧΕΠΕΥ

Κατά 2,59% χαμηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα έκλεισε ο FT20 την Παρασκευή, διαμορφούμενος στις 1143,28 μονάδες, δεχόμενος τις επιδράσεις από τις πιέσεις στη μετοχή του ΟΤΕ.

Η συναλλακτική δραστηριότητα στα ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη κινήθηκε σε ικανοποιητικά για τη εποχή επίπεδα, ενώ ο αριθμός ανοιχτών θέσεων ξεπέρασε τα 16.500 συμβόλαια.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης κατά τη διάρκεια της εβδομάδας διαπραγματεύονταν σε τιμές ελαφρώς χαμηλότερες των θεωρητικών τους, προεξοφλώντας το κλείσιμο της Παρασκευής όπου πραγματοποιήθηκε η λήξη.

Το spread μεταξύ των δύο πρώτων μηνών με εξαίρεση την Παρασκευή εξαιτίας της λήξης, κινήθηκε στους 1,5 πόντους.

Ο δείκτης FT40 κατέγραψε εβδομαδιαίες απώλειες της τάξεως του 0,75% κλείνοντας την Παρασκευή στις 252,75 μονάδες. Οι πιέσεις στην μετοχή της Ετέβα συνέβαλαν σε μεγαλύτερο ποσοστό σε αυτήν την πτώση, ενώ το αγοραστικό ενδιαφέρον για την μετοχή της Ολυμπιακής Τεχνικής και της Folli συγκράτησε τον FT-40 από περαιτέρω απώλειες.

Οι τιμές διαπραγμάτευσης των ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη διατήρησαν στο συμβόλαιο του Ιουλίου discount της τάξεως του 1,0%-1,5%, ενώ το open interest κινήθηκε κοντά στο επίπεδο των 4.500 θέσεων.

Το spread αντίστοιχα μεταξύ των δύο πρώτων μηνών αυξήθηκε κατά την διάρκεια της εβδομάδας και προσέγγισε τους 3 πόντους. Το implied volatility για τα ΑΤΜ options του FT-20 κινήθηκε στο 23%-27% ενώ έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον παρατηρήθηκε για τα puts του υποκείμενου δείκτη.

Στα stock futures το roll over προκάλεσε σημαντική αύξηση στην συναλλακτική δραστηριότητα, ενώ οι τιμές διαπραγμάτευσης των ΣΜΕ επί μετοχών κινήθηκαν κοντά στα θεωρητικά τους επίπεδα. Εξαίρεση αποτέλεσε το ΣΜΕ της Intracom, που διατήρησε το discount των προηγούμενων εβδομάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v