Με premium τα ΣΜΕ των FT20 και Mid40

Με premium διαπραγματεύτηκαν τα ΣΜΕ του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με το συμβόλαιο του Σεπτεμβρίου, που λήγει την Παρασκευή να συγκεντρώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον και το roll over στον Οκτώβριο να συνεχίζεται σε θετικό spread.

Το σχόλιο της Μarfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Με την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να δέχεται έντονες πίεσες, στις 993,69 μονάδες με απώλειες της τάξεως του 1,39% έκλεισε ο δείκτης μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Η διαπραγμάτευση των ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη έγινε σε τιμές ανώτερες των θεωρητικών τους, ενώ το συμβόλαιο του Σεπτεμβρίου, που λήγει την Παρασκευή, συγκέντρωσε το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον. Το roll- over αντίστοιχα στο ΣΜΕ του Οκτωβρίου συνεχίστηκε σε θετικό spread (1.0%-1.5%).

O δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 217,45 μονάδες, 1,46%χαμηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ και εδώ η διαπραγμάτευση των 1.181 συμβολαιων, που πραγματοποιήθηκαν έγινε σε τιμές ανώτερες των θεωρητικών τους.

Το implied volatility για τα ΑΤΜ options του FT-20 κινήθηκε στο 28%-31% ενώ πραγματοποιήθηκαν 4.035 calls και 5.552 puts. Στον FT-40 αντίστοιχα πραγματοποιήθηκαν 255 calls και 20 puts.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v