Θετικό spread στη μετακύλιση των ΣΜΕ FT20

Οριακά θετικό ήταν το spread κατά τη μετακύλιση θέσεων στα ΣΜΕ του Οκτωβρίου για την υψηλή κεφαλαιοποίηση (0,25) και τη μεσαία κεφαλαιοποίηση (1,50), ενώ κοντά στα θεωρητικά τους επίπεδα διαπραγματεύτηκαν τα συμβόλαια του FT 20 και του Mid 40.

Το σχόλιο της Μarfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε της Παρασκευή στις 1.007,72 μονάδες, 4,51% χαμηλότερα από την προηγουμένη εβδομάδα.

Ενδεικτικό του ιδιαίτερα αρνητικού κλίματος είναι το γεγονός, ότι η μοναδική μετοχή υψηλής κεφαλαιοποίησης που κατάφερε να μην καταγράψει απώλειες κατά την διάρκεια της εβδομάδας ήταν αυτή του Τιτάνα.

Η συναλλακτική δραστηριότητα στα ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη κινήθηκε σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ οι τιμές διαπραγμάτευσης κινήθηκαν σε επίπεδα που προσέγγισαν τα θεωρητικά τους.

Η μετακύλιση θέσεων από το ΣΜΕ του Σεπτεμβρίου (που λήγει την Παρασκευή) στον επόμενο μήνα κινήθηκε σε οριακά θετικό spread (+0.25).

H έντονη κίνηση του FTSE-20 αντίστοιχα, αύξησε τα volatility στα ΑΤΜ options του υποκείμενου δείκτη, που κινήθηκε στο 27%-29% έναντι 23%-25% της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατέγραψε εβδομαδιαίες απώλειες της τάξης του 2,31%, κλείνοντας την Παρασκευή στις 227,66 μονάδες. Τη μεγαλύτερη βαρύτητα σε αυτήν την πτώση, είχαν οι μετοχές της Ολυμπιακής Τεχνικής και των ΕΧΑΕ, ενώ, στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των ΚΑΕ και των GOODY’S.



Η συναλλακτική δραστηριότητα στα ΣΜΕ του FT-40 παρέμεινε σε υποτονικά επίπεδα, ενώ και εδώ οι τιμές διαπραγμάτευσης κινήθηκαν σε επίπεδα που

προσέγγισαν τα θεωρητικά τους. Το spread αντίστοιχα μεταξύ των δύο πρώτων μηνών διατηρήθηκε σε θετικό πρόσημο(+1,5 πόντο).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v