Με οριακό discount τα ΣΜΕ του FT 20

Με discount κινήθηκαν τα ΣΜΕ του FT 20 την τρέχουσα εβδομάδα, ενώ αντίστοιχα διαπραγματεύθηκαν και τα ΣΜΕ του Μid 40. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας σημειώθηκε έντονη διακύμανση στο open interest.

Το σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Οι ρευστοποιήσεις ειδικά στις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και του ΟΤΕ ανάγκασαν τον FT/ASE-20 κινηθεί κοντά στο επίπεδα των 1.050 μονάδων(1.055,36) καταγράφοντας εβδομαδιαίες απώλειες της τάξεως του 2,92%.

Η συναλλακτική δραστηριότητα στα ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη κινήθηκε σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ οι τιμές διαπραγμάτευσης έκλεισαν το premium που διατηρούσαν την προηγούμενη εβδομάδα και κινήθηκαν σε επίπεδα ελαφρά χαμηλότερα των θεωρητικών τους.

Το spread μεταξύ των δύο πρώτων μηνών γύρισε θετικό προσεγγίζοντας τον 0,5 πόντο, ενώ το ΣΜΕ του Σεπτεμβρίου συνέχισε να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας σημειώθηκε έντονη διακύμανση στο open interest καθώς από Παρασκευή - Τρίτη είχαμε μείωση του open interest, ενώ κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης το open interest αυξήθηκε κατά 1.000 συμβόλαια.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατέγραψε εβδομαδιαίες απώλειες της τάξεως του 2,04% κλείνοντας την Παρασκευή στις 230,23 μονάδες. Την μεγαλύτερη βαρύτητα σε αυτήν την πτώση είχαν οι μετοχές της Chipita και του Ηρακλή, ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές της Ολυμπιακής Τεχνικής και των Επ.Αττικής.

Η συναλλακτική δραστηριότητα στα ΣΜΕ του FT-40 αν και υποτονική κινήθηκε σε ελαφρά υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι τιμές διαπραγμάτευσης διατηρήθηκαν σε επίπεδα κατώτερα των θεωρητικών τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v