Εκλεισε το premium στα ΣΜΕ του FT 20

Σε επίπεδα πλησίον των θεωρητικών τους διαπραγματεύτηκαν τα ΣΜΕ του FT 20, όπου σημειώθηκε υψηλή συναλλακτική δραστηριότητα, ενώ με discount κινήθηκαν τα ΣΜΕ στο δείκτη μεσαίας κεφαλιοποίησης.

Το σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Με απώλειες της τάξεως του 0,93% στις 1.064,81 μονάδες έκλεισε ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Η συναλλακτική δραστηριότητα στα ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη κινήθηκε σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ οι τιμές διαπραγμάτευσης έκλεισαν το premium που διατηρούσαν τις προηγούμενες μέρες και προσέγγισαν τα θεωρητικά τους επίπεδα.

Το spread μεταξύ των δύο πρώτων μηνών κινήθηκε ελαφρά θετικό (0,25 πόντους), ενώ το ΣΜΕ του Σεπτεμβρίου συγκέντρωσε το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 0,86% κλείνοντας στις 233,05 μονάδες. Την μεγαλύτερη βαρύτητα σε αυτήν την πτώση είχαν οι μετοχές της Chipita και της ΕΠΑΤΤ, ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές της ΜΙΝΟΑΝ και των ΚΑΕ.

Η συναλλακτική δραστηριότητα στα ΣΜΕ του FT-40 αν και υποτονική κινήθηκε σε ελαφρά υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, ενώ οι τιμές διαπραγμάτευσης διατηρήθηκαν σε επίπεδα κατώτερα των θεωρητικών τους.

Το spread αντίστοιχα μεταξύ των δύο πρώτων μηνών διατηρήθηκε σε θετικό πρόσημο (+1 πόντο).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v