Εκλεισε το discount στα ΣΜΕ του FT 20

Πλησίον των θεωρητικών τους επιπέδων κινήθηκαν τα ΣΜΕ του FT 20 την τρέχουσα εβδομάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη, ενώ τα ΣΜΕ στον δείκτη μεσαίας κεφαλαίοποίησης πραγματοποιήθηκαν με μικρό discount. Τα ΣΜΕ επί των stock futures, σε εβδομαδιαία βάση, κινήθηκαν επίσης με discount.

Το σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Το αγοραστικό ενδιαφέρον ειδικά στις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και της Panafon οδήγησε τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης στις 1.116,41 μονάδες 0,73% υψηλότερα από την προηγούμενη Παρασκευή.

Η συναλλακτική δραστηριότητα στα ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη κινήθηκε σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι τιμές διαπραγμάτευσης έκλεισαν το discount που διατηρούσαν και γύρισαν σε επίπεδα που προσέγγισαν τα θεωρητικά τους.

Το ΣΜΕ του Σεπτεμβρίου συγκέντρωσε το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ το spread μεταξύ των δύο πρώτων μηνών παρέμεινε ελαφρά αρνητικό (-0,75 πόντους).

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατέγραψε εβδομαδιαία κέρδη της τάξεως του 1,69%, κλείνοντας την Παρασκευή στις 242,47 μονάδες. Οι μετοχές του Άκτωρα και της Πετρόλα είχαν την μεγαλύτερη βαρύτητα σε αυτήν την άνοδο, ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές της Ολυμπιακής Τεχνικής και της Ελβάλ.

Η συναλλακτική δραστηριότητα στα ΣΜΕ του FT-40 διατηρήθηκε σε υποτονικά επίπεδα, ενώ οι τιμές διαπραγμάτευσης διατηρήθηκαν σε επίπεδα ελαφρά χαμηλότερα των θεωρητικών τους.

Το spread αντίστοιχα μεταξύ των δύο πρώτων μηνών κινήθηκε στον 1 πόντο.

Στα stock futures παρατηρήθηκε αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα κατά την διάρκεια της εβδομάδας για τα ΣΜΕ της Alpha Bank και της Intracom, ενώ οι τιμές διαπραγμάτευσης κινήθηκαν για όλα τα ΣΜΕ επί μετοχών σε επίπεδα ελαφρά κατώτερα των θεωρητικών τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v