Discount στα ΣΜΕ του FT 20 και του Mid 40

Με discount ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση τα ΣΜΕ του FT 20, ενώ αντίστοιχα με discount διαπραγματεύονταν τα 891 ΣΜΕ στον Mid 40. Στα stock futures το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε κυρίως στα συμβόλαια του ΟΤΕ, της Ιντρακόμ και της Alpha.

To σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 2.136,30 μονάδες, 0,21% υψηλότερα. Η άνοδος του γενικού δείκτη οφείλεται κυρίως στην ενίσχυση του ΟΠΑΠ και της Πάναφον με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης να κλείσει με θετικό πρόσημο σε αντίθεση με το δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης που σημείωσε οριακές απώλειες εξαιτίας της αδυναμίας της Εθνικής τράπεζας.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 1.093,53 μονάδες 0,11% χαμηλότερα. Πίεση δέχτηκε η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας και του ΟΤΕ, ενώ αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τη μετοχή της Alpha Bank. Τα συμβόλαια διαπραγματεύονταν σε discount το οποίο περιόρισαν προς το τέλος της συνεδρίασης. Πραγματοποιήθηκαν 9.436 συμβόλαια μέρος το οποίων προέρχεται απο roll-over. To roll-over εξαιτίας του discount οφέλησε τις long θέσης με το spread να διαπραγματεύεται κοντά στις 2 μονάδες.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 234,68 μονάδες, 0,27% χαμηλότερα. Πίεση δέχτηκε η μετοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής και του Άκτωρα, ενώ στον αντίποδα βρέθηκε η μετοχή του Άβακα. Τα συμβόλαια διαπραγματεύονταν σε discount ενώ ο όγκος παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα με μόλις 891 συμβόλαια. Το spread διαπραγματευόταν στις +1 μονάδες.

Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκε ο όγκος για τα ΣΜΕ επι μετοχών με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται κυρίως στα συμβόλαια του ΟΤΕ, της Alpha και της Ιντρακόμ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v