Mε discount έκλεισε η εβδομάδα στα ΣΜΕ του FT 20

Discount της τάξεως του 0,5% - 0,7% άνοιξαν στις τιμές διαπραγμάτευσης των ΣΜΕ του FT 20, ενώ στα ΣΜΕ του Mid 40 η μετακύλιση συμβολαίων από το ΣΜΕ του Αυγούστου συνεχίστηκε σε θετικό spread (0,75). Η μετοχή του Παπαστράτου είχε την μεγαλύτερη βαρύτητα στην άνοδο του υποκείμενου δείκτη.

Το σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 1.094,75 μονάδες, 1,37% υψηλότερα από την προηγούμενη Παρασκευή. Το αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για την μετοχή της Alpha Bank είχε την μεγαλύτερη βαρύτητα σε αυτήν την άνοδο, ενώ στον αντίποδα βρέθηκε η μετοχή του ΟΤΕ.

Η συναλλακτική δραστηριότητα στα ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη κινήθηκε μεσοσταθμικά κοντά στα 8.000 συμβόλαια, ενώ οι τιμές διαπραγμάτευσης αν και προσέγγισαν στην αρχή της εβδομάδας τα θεωρητικά τους επίπεδα άνοιξαν και πάλι discount της τάξεως του 0,5% - 0,7% την Πέμπτη και την Παρασκευή.

H μετακύλιση συμβολαίων από το ΣΜΕ του Αυγούστου που λήγει την επόμενη Παρασκευή στον επόμενο μήνα συνεχίστηκε σε οριακά θετικό spread (+0.25), ενώ το open interest διαμορφώθηκε σε επίπεδα υψηλότερα των 19.000 θέσεων.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατέγραψε οριακά εβδομαδιαία κέρδη της τάξεως του 0,06% με αποτέλεσμα να κλείσει την Παρασκευή στις 235,32 μονάδες.

Η μετοχή του Παπαστράτου είχε την μεγαλύτερη βαρύτητα στην άνοδο του υποκείμενου δείκτη, ενώ η μετοχή της Ολυμπιακής Τεχνικής είχε την μεγαλύτερη αρνητική συμβολή.

Η συναλλακτική δραστηριότητα στα ΣΜΕ του FT-40 παρέμεινε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, ενώ και εδώ η μετακύλιση συμβολαίων από το ΣΜΕ του Αυγούστου συνεχίστηκε σε θετικό spread (0,75). To open interest αντίστοιχα διαμορφώθηκε κοντά στα 1.500 συμβόλαια

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v