Discount της τάξεως του 1% στα ΣΜΕ του FT 20

Με discount της τάξεως του 1,0% ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση τα ΣΜΕ του FT 20, ενώ τα ΣΜΕ του Mid 40 έκλεισαν με τιμές ελαφρά ανώτερες των θεωρητικών τους. Εξάλλου, το οpen interest παρουσίασε σημαντική αύξηση κατά 1.300 περίπου συμβόλαια.

Το σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Το αγοραστικό ενδιαφέρον ειδικά για την μετοχή του ΟΤΕ οδήγησε τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης στις 2.105,27 μονάδες, 2,75% υψηλότερα από την προηγούμενη Παρασκευή, ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ και του Ηρακλή που είχαν την μεγαλύτερη αρνητική συμβολή στον FT-20.

Η συναλλακτική δραστηριότητα στα ΣΜΕ του FT-20 κινήθηκε σε ελαφρά υψηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα επίπεδα, ενώ οι τιμές διαπραγμάτευσης διατήρησαν discount της τάξεως του 1,0%. Το οpen interest αντίστοιχα παρουσίασε σημαντική αύξηση κατά 1.300 περίπου συμβόλαια με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 19.455 θέσεις, ενώ το spread μεταξύ των δύο πρώτων μηνών παρέμεινε ελαφρά αρνητικό (-0,25).

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατέγραψε εβδομαδιαία άνοδο της τάξεως του 0,20% στις 235,18 μονάδες. Οι μετοχές του Ιασώ και του Hyatt συνέβαλαν σε μεγαλύτερο ποσοστό στην άνοδο, ενώ στον αντίποδα βρέθηκε η μετοχή του Ηρακλή και της Sex Form. To αγοραστικό ενδιαφέρον για τα ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη οδήγησε τις τιμές διαπραγμάτευσης σε επίπεδα ελαφρά ανώτερα των θεωρητικών τους, ενώ το spread μεταξύ των δύο πρώτων μηνών κινήθηκε στον 1 πόντο.

Η συναλλακτική δραστηριότητα αντίστοιχα, παρέμεινε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v