Με discount 1,8% τα ΣΜΕ του FT 20

Με discount, που διευρύνθηκε στο τέλος της συνεδρίασης, για να διαμορφωθεί στο 1%, διαπραγματεύονταν τα ΣΜΕ του FT 20, ενώ με discount 2- 3% ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση τα ΣΜΕ του Mid 40. Το volatility κυμάνθηκε κοντά στα χθεσινά επίπεδα (27%-30%).

Το σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Ελαφρώς ανοδικά έκλεισε η αγορά σήμερα, καθώς δεν κατόρθωσε να διατηρήσει τα αρχικά κέρδη. Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 2.085,89 μονάδες, 0,12% υψηλότερα.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 1.061,32 μονάδες, 0,18% υψηλότερα. Οι μετοχές της Alpha Bank και της Eurobank κατέγραψαν κέρδη, ενώ πίεση δέχτηκαν οι μετοχές της Cosmote και της Panafon. Τα συμβόλαια διαπραγματεύονταν σε discount 1%, το οποίο αυξήθηκε προς το τέλος της συνεδρίασης μέχρι και 1,8% εξαιτίας ρευστοποιήσεων στην υποκείμενη αγορά.

Πραγματοποιήθηκαν 8.700 συμβόλαια με το συμβόλαιο του Αυγούστου να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 236,62 μονάδες, 0,04% υψηλότερα. Ανοδικά κινήθηκε η μετοχή Hyatt και Αεγέκ, ενώ στον αντίποδα βρέθηκε η μετοχή των Follie.

Τα συμβόλαια διαπραγματεύονταν σε σημαντικό discount (2%- 3%) υποδηλώνοντας την απροθυμία των επενδυτών να τοποθετηθούν στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Το volatility κυμάνθηκε κοντά στα χθεσινά επίπεδα (27%-30%), ενώ πραγματοποιήθηκαν 2.246 calls και 1.990 puts. Αυξημένη ήταν η συναλλακτική δραστηριότητα κατα τη σημερινή συνεδρίαση για τα ΣΜΕ επί μετοχών. Τα συμβόλαια διαπραγματεύονταν σε discount, ενώ δε σημειώθηκαν ιδιαίτερες μεταβολές στο open interest.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v