ΧΠΑ: Στα θεωρητικά επίπεδα τα ΣΜΕ του FT 20

Σε τιμές κοντά στις θεωρητικές τους διαπραγματεύθηκαν τα ΣΜΕ του FT 20, ενώ στο δείκτη Mid 40 τα ΣΜΕ έκλεισαν σε discount της τάξεως του 1%. Στα stock futures το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον παρατηρήθηκε για τα ΣΜΕ της Alpha Bank και της Ιντρακόμ.

Το σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Mε άνοδο της τάξεως του 0,44% στις 2.146,71 μονάδες έκλεισε ο γενικός δείκτης.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 1.095,77 μονάδες, 0,31% χαμηλότερα. Υποχώρησε η μετοχή του ΟΤΕ, ενώ ενισχύθηκαν οι μετοχές της Cosmote και της Πάναφον. Τα συμβόλαια διαπραγματεύονταν σε τιμές κοντά στις θεωρητικές τους, καθώς πλησιάζει η λήξη τους.

Πραγματοποιήθηκαν 7.174 συμβόλαια, ενώ συνεχίστηκε το roll-over στο συμβόλαιο του Αυγούστου. Το spread περιορίστηκε στους -0,75 πόντους.

O δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 243,31 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,35% εξαιτίας της ανόδου των ΚΑΕ και της Τεχνικής Ολυμπιακής. Τα συμβόλαια διαπραγματεύονταν σε discount της τάξεως του 1%, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί εξαιτίας της γενικότερης αδυναμίας.

Πραγματοποιήθηκαν 2.272 συμβόλαια, αυξημένος όγκος σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα εξαιτίας του roll-over που πραγματοποιήθηκε.

Περιορισμένη η συναλλακτική δραστηριότητα στα stock futures. To μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον παρατηρήθηκε για τα ΣΜΕ της Alpha Bank και της Ιντρακόμ. To implied volatility για τα ΑΤΜ options του FT-20 κινήθηκε στα ίδια επίππεδα με την προηγούμενη εβδομάδα, 24%-28%, ενώ πραγματοποιήθηκαν 2.530 calls και 1.512 puts.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v