Τα θεωρητικά επίπεδα προσέγγισαν τα ΣΜΕ του FT-20

Στα θεωρητικά τους επίπεδα διατηρήθηκαν τα ΣΜΕ που πραγματοποιήθηκαν στον FT - 20, ενώ στον FT - 40 το discount μειώθηκε προς το τέλος της συνεδρίασης κοντά στο 0,5%. Αυξημένη εμπορευσιμότητα στο ΣΜΕ του ΟΤΕ όπου πραγματοποιήθηκαν 121 συμβόλαια.

Το σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Αυξημένη σε σχέση με χτες η συναλλακτική δραστηριότητα στη αγορά παραγώγων.

Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης πραγματοποιήθηκαν 9.470 συμβόλαια σε τιμές που διατηρήθηκαν κοντά στα θεωρητικά τους επίπεδα. To συμβόλαιο του Ιουλίου συγκέντρωσε την μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα (8.310 συμβόλαια), ενώ το spread παρέμεινε στους -2,5 πόντους.

Η έντονη κίνηση της αγοράς επηρέασε και την συναλλακτική δραστηριότητα στον FT-40. Πραγματοποιήθηκαν 1.360 συμβόλαια ενώ οι τιμές διαπραγμάτευσης μείωσαν προς το τέλος της συνεδρίασης το discount κοντά στο 0,5 %.

Στα stock futures οι τιμές διαπραγμάτευσης όλων των ΣΜΕ επί μετοχών κινήθηκαν σε επίπεδα χαμηλότερα των θεωρητικών τους, ενώ αύξηση στην εμπορευσιμότητα σε σχέση με χτες παρατηρήθηκε στο ΣΜΕ του ΟΤΕ, όπου

πραγματοποιήθηκαν 121 συμβόλαια.

Το implied volatility στα ΑΤΜ options του FT-20 διατηρήθηκε στο 25%-28%, ενώ πραγματοποιήθηκαν 3.416 calls και 3.530 puts. Στον FT-40 αντίστοιχα πραγματοποιήθηκαν 45 calls και 64 puts.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v