Στα θεωρητικά επίπεδα τα ΣΜΕ του FT - 20

Τα θεωρητικά τους επίπεδα προσέγγισαν τα ΣΜΕ του FT - 20 μειώνοντας το discount των προηγούμενων ημερών, ενώ τα ΣΜΕ του FT - 40 διατηρήθηκαν σε επίπεδα κατώτερα των θεωρητικών τους (-1,0% - 1,5%). Στα Stock futures ελαφρά αυξημένο παρουσιάστηκε το ενδιαφέρον για Intracom και Panafon.

Το σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Αυξημένη σε σχέση με χτες η συναλλακτική δραστηριότητα στην αγορά παραγώγων.

Συγκεκριμένα στον FT-20 πραγματοποιήθηκαν 7.245 συμβόλαια σε τιμές που μείωσαν το discount των προηγούμενων ημερών και προσέγγισαν τα θεωρητικά τους επίπεδα. Το spread αντίστοιχα μεταξύ των δύο πρώτων μηνών διατηρήθηκε κοντά στους -1,75 πόντους.

Στον FT-40 πραγματοποιήθηκαν 625 συμβόλαια σε τιμές που διατηρήθηκαν σε επίπεδα κατώτερα των θεωρητικών τους (-1,00% - 1,50%). Το ΣΜΕ του Ιουλίου συγκέντρωσε το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον ενώ το spread κινήθηκε στους 0,5 πόντους.

Στα stock futures ελαφρά αυξημένο σε σχέση με χτες το επενδυτικό ενδιαφέρον για Intracom και Panafon ενώ οι τιμές όλων των ΣΜΕ επί μετοχών με εξαίρεση την ΕΕΕΚ διατηρήθηκαν σε επίπεδα κατώτερα των θεωρητικών τους.

Ελαφρά αυξημένο σε σχέση με χτες το implied volatility στα ΑΤΜ options του FT-20, 25%-28% ενώ πραγματοποιήθηκαν 2.878 calls και 2.432 puts. Στον FT-40 αντίστοιχα πραγματοποιήθηκαν μόνο 96 calls.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v